Upload jouw foto's

Canon EOS 50D - 100 - f/7.1 - 1/200 - 70 mm


Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
vissi-darte op 29 april 2016 om 21:44

Rotterdam heeft het ook. Dat is duidelijk. Mooie zakelijke uitsnede. Sterk thema. Ik zou er geen probleem mee hebben de achtergrond poppetjes weg te doen. Diegene die in de lens kijkt verpest het leuke sfeertje zelfs een beetje.

Mooie titel. Doet me weer denken aan hoe moeilijk het richting duiden is binnen onze heersende klasse van de kunst smaakmakers.

pImagine op 29 april 2016 om 22:30

Soms wil ik teveel op een foto en vaak wil ik de werkelijkheid geen geweld aandoen. Maar op deze foto gebeurt zoveel leuks, ik wilde dat niet wegshoppen. Ik heb er niets voor hoeven doen behalve een beetje naar links/rechts te gaan totdat ik het goed had. Die poppetjes horen voor mij bij het gekke verhaal van deze foto. En die ene man, ach misschien keek hij nét langs mij heen. Zou kunnen, toch?

vissi-darte op 30 april 2016 om 13:06

In mijn beleving doe je de werkelijkheid al geweld aan op het moment dat je de foto maakt. Maar je wilt er geen extra geweld aan toevoegen. Op deze foto gebeurt inderdaad veel leuks. In een aantal gevallen wordt dat leuke nog leuker indien je de relatief minder leuke dingen achterwege laat. Indien je je fotografie, in de zin van een bredere acceptatie, naar een hoger plan wilt tillen dan ontkom je niet altijd aan concessies aan je principes. Wat heb je uiteindelijk aan het publiceren van je foto's indien ze niet blijven hangen bij je toeschouwers. Indien ik met een kleine ingreep de totaal indruk/acceptatie kan verhogen dan doe ik (tegenwoordig) die ingreep.

In het verleden dacht ik er ook anders overs. Gelukkig heb je af en toe nog meedenkende zoomers en kan je er uiteindelijk je voordeel mee doen. Zo ik heb in 2011 "Eye Catch You " geplaatst. Ik kreeg diverse aanwijzingen de jongen links weg te poetsen. Uiteindelijk heb ik mijn eigenwijsheid laten varen en elke keer dat ik de bewerkte foto terug zie ben ik blij dat ik het gedaan heb.

pImagine op 30 april 2016 om 15:17

Ok, ik probeer het nog een keer. Ik begin weer met de opmerking dat ik vaak teveel wil in een foto. Een beetje zoals die Middeleeuwse schilders die hun schilderijen vol met symboliek stopten. Ook deze foto zit vol met symboliek, maar dan uit zichzelf, ik heb er niets aan toegevoegd. Het kleurrijke meisje zit met haar benen te wippen en kijkt geïnteresseerd om zich heen. Op zich al een groot contrast met die twee grijze muizen links. Maar het kleurrijke meisje zit ook in een levendige omgeving. Ze heeft mensen om zich heen en heeft horeca op de achtergrond. Die twee muisjes zitten in een grijze omgeving met een hek. Het allermooiste is dat de kleuren van het meisje de hele omgeving infecteren. Het rood/geel van haar haarband en shirt zie je terug in het logo van het Berenrestaurant op de achtergrond, de rode bank en het kunstwerk rechts op de foto, het rood/geel links op de foto en in de poster tussen de treurende man en het treurende meisje. Zelfs in de poster van de vrouw met de rode rok en de tekst "GOLD". Verder zijn er nog de posters met de tekst "Feeling curious?", waarmee de man en het meisje links uitgenodigd worden om te bedenken hoe het is om te zijn zoals het vrolijke meisje. En tot slot het bordje "verboden te voederen".

Hoe compleet kun je het krijgen? En hoe compleet moet je het houden? Als ik die koppies van die mensen op de achtergrond wegshop, shop ik ook een deel van het verhaal weg. Het maakt het kleurrijke meisje ook eenzaam vind ik. Een vriend van mij adviseerde me zelfs om het kader nog krapper te maken en de rood/gele kleuren links en rechts af te snijden. Dan houd ik nog minder verhaal over!

Jouw bewerking van "Eye catch you" is heel erg knap gedaan. Ik weet alleen niet wat ik zelf gedaan zou hebben. Het jongetje stoort niet, maar is ook geen onderdeel van het verhaal. Ik zou er denk ik niet zoveel tijd voor genomen hebben om 'm weg te shoppen. Ik zou mezelf wel hebben voorgenomen al bij het nemen van de foto na te denken over het verhaal. Overigens heb ik dat ook niet gedaan bij mijn foto, ik zag al die symboliek ook pas achteraf.

vissi-darte op 30 april 2016 om 18:46

Helemaal begrepen. Ik doe geen pogingen meer. Hoewel ik denk dat je verhaal wel tegen een stootje kan.

Bij het nemen van foto's van verhalen die zich in de openbare ruimte afspelen is vaak niet veel tijd om over de inkleding van het verhaal na te denken. Voor dat je eruit bent kan het verhaal al weer over zijn. In bovenstaande situatie heb je het geluk dat alle deelnemers redelijk statisch zijn in het uitdragen van hun beslommeringen. Dat komt niet al te vaak voor. Het pleit wel voor het oog van de fotograaf dat je het gezien hebt.

0

Stemmen

Bekeken:46

Favoriet:0

pImagine

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 28-03-2016

Meer foto's uit de categorie Straatfotografie

  • En of ze mooi waren ...
  • meeuw
  • Bus 4042
  • Jongetje op straat.
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
22 apr. 2016 23:29:51
Camera:
Canon EOS 50D
Iso:
100
Sluitertijd:
1/200 sec
Diafragma:
f/7.1
Brandpuntsafstand:
70 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast