Meld je gratis aan

Onbekende camera

Kerken-Church-Eglise-https://www.facebook.com/groups/theovdboom/

Wirdum (Gronings: Wirrem) is een dorp in de gemeente Loppersum, in de provincie Groningen (Nederland). Het dorp telde in 2008 320 inwoners

De kerk van Wirdum is een zaalkerk daterend uit het begin van de 13e eeuw en gelegen op de wierde van de plaats Wirdum in de Nederlandse provincie Groningen. De kerk is gebouwd in het begin van de 13e eeuw en had oorspronkelijk een romaans karakter. De noordwand van de kerk heeft nog het meest het oorspronkelijke karakter bewaard. De ramen aan de zuidzijde en in de oostelijke sluitwand zijn later aangebracht en dragen een gotisch karakter.. De kerk had oorspronkelijk aan de westzijde een toren die in 1878 is afgebroken en die vervangen is door een dakruiter. Het kerkorgel van Petrus van Oeckelen is, na zijn dood, in 1879 afgebouwd en geplaatst door zijn zoons.
Bij restauraties zijn de oorspronkelijke muurschilderingen weer zichtbaar geworden. Het betreft een afbeelding uit circa 1400 van Christus op de troon als (Majestas Domini). Ook is er een afbeelding van de heilige Barbara.
In de kerk liggen de grafstenen van leden van de familie Froma, bewoners van de Fromaborg. Eén van hen Ballo Froma was de voogd van de 16e-eeuwse Groninger kroniekschrijver Abel Eppens. In 1981 werd de kerk overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken.


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
0

Stemmen

Bekeken:20

Favoriet:0

thema13

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 17-04-2012

Meer foto's uit de categorie Straatfotografie

  • for the gluhwein?
  • I really did not drink gluhwein
  • streets of Venice
  • Straatbeeld Lucca, Tuscany
Landkaart van de locatie waar deze foto genomen is
Datum:
13 mrt. 2018 12:28:12
Camera:
Onbekende camera
Iso:
Onbekend
Sluitertijd:
Onbekend
Diafragma:
Onbekend
Brandpuntsafstand:
Onbekend
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast