Upload jouw foto's
Leden:
6503
Foto's:
50050
Opgericht:
08-12-2010
Toegang:
openbaar

Beheerders

In deze officiële Canon-gebruikersgroep word je geïnformeerd over interessante nieuwe producten en toepassingen voor Canon-fotografen. Door lid te worden blijf je op de hoogte van de beste manieren om het uiterste uit je Canon DSLR te halen. De nadruk ligt op objectieven, flitsers, accessoires e... Lees meer

Winnaars van de wedstrijd DONKER

Winnaars van de wedstrijd REISFOTOGRAFIE

 • 32
 • Salt Lake

  rifatuzun

  Redactie opmerking

  Jurycommentaar
  De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (art-director) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  Cees
  Een bijna surrealistisch beeld. Een jongen die uit het ogenschijnlijke niets zomaar je monitor binnenwandelt. De mensen op de achtergrond zijn er wel, maar doen eigenlijk niet mee in het verhaal. Less is more, en dat blijkt ook hier maar weer. Erg mooie vakantiefoto!

  Aico
  Het effect van 'negative space' is hier het fundament voor een prachtig, haast psychedelisch beeld. Door de intense reflectie van het licht lijkt er meer licht van onder dan van boven te komen, wat een mooi resultaat geeft op de hoofdfiguur in deze foto. De kleuren vloeien zo naadloos in elkaar over dat er een egale achtergrond ontstaat die de horizon aan het oog onttrekt, dat maakt het geheel nog onwerkelijker. Dat fotograaf rifatuzun het zwaartepunt niet in het midden heeft gelegd, vind ik een uitstekende keuze, de sfeer oogt zo ongedwongen en spontaan.

  Hans
  Alsof je naar een scène uit een film kijkt. Prachtig hoe rustig dit beeld is en toch zoveel vertelt. De enorme vlakte van water die vloeiend overloopt in de strakblauwe lucht geeft het beeld nog meer rust. De zonnevlek in de lucht is subtiel, maar laat de hitte je tegemoet komen. Een prachtige reisfoto.

Winnaars van de wedstrijd SNELHEID

 • 9
 • SPEED.jpg

  traveller747

  Redactie opmerking

  Jurycommentaar De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (art director) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  Cees De geur en de geluiden van de metro van Parijs, ook geblinddoekt zou ik die nog overal herkennen. Maar hoe leg je dat gevoel een beetje vast? Bijvoorbeeld door met een lange sluitertijd de rijdende metro als een schim door het beeld te laten glijden. De wachtende reizigers geven dan een mooi contrast. Mooi beeld! Voor mij zou de sfeer wat warmer en vooral wat donkerder mogen voor het ultieme metrogevoel.

  Aico De snelheid waarmee deze Parijse metro langs het perron dendert, wordt nog eens kracht bijgezet door de rustig wachtende reizigers. Zoomer Traveller747 heeft ook door een goed standpunt te kiezen een mooie dynamiek in de foto gebracht: de metro verdwijnt echt de hoek om, de donkere tunnel in. En of je er nu van houdt of niet, hij is erin geslaagd het grimmige licht om te buigen naar een sfeer die mij nog het meest aan de jaren 70 doet denken. Ook doordat de foto niet bepaald messcherp is, ontstaat die charmante, analoge uitstraling.

  Hans Slechts twee seconden waren genoeg voor de fotograaf van deze foto. In die twee seconden kwam de metro zo snel voorbij dat hij het hele beeld ermee kon vullen, in een mooi lijnenspel. Het begin en het einde van de metro zijn niet te zien waardoor hij prachtig in het beeld opgaat. De weinige kleur die de foto bevat, maakt hem grauwig zoals goed past bij de ondergrondse.

Winnaars van de wedstrijd DIEREN

 • 35
 • The struggle for life

  BirdPhotografer

  Redactie opmerking

  Jurycommentaar
  De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Tabea Piske (vormgever) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)


  Cees Een afschuwelijk moment om te zien, en héél erg moeilijk om te fotograferen. Een meeuw die een pulletje als hapje ziet en twee ouders die tevergeefs proberen het diertje te bevrijden. Complete paniek en chaos, een bittere doodstrijd vastgelegd op 22 megapixel ...

  Tabea Wat een bijzondere actiefoto. Het moment is perfect gekozen en wij zitten als toeschouwer op de eerste rij van dit verhaal over natuurgeweld, ouderschap en overleven. De achtergrond heeft een perfecte vlakverdeling en de compositie legt de nadruk op de aanval van de eend. Ik geef toe dat ik twee keer moest kijken voordat ik wist dat deze scène 'echt' is. Prachtig!

  Hans Bij dierenfotografie gaat het meer dan in welke tak van fotografie dan ook om timing. Een wild dier regisseer je niet en jij en je camera moeten alert zijn om dat ene moment vast te leggen. De fotograaf die dit gevecht door de lens mocht aanschouwen, wás alert. Daardoor kon hij dit verhaal vol emoties prachtig vastleggen in een wirwar van veren.

Winnaars van de wedstrijd ZOMERGEVOEL

 • 3
 • Iemand thuis?????

  Derlon

  Redactie opmerking

  Jurycommentaar De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (vormgever) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  Aico In deze hele strakke, gelaagde compositie wordt de rust in het beeld verstoord door de fiets, wat heel goed werkt voor de dynamiek in de foto. Ook in kleur is dat het geval, alles vult elkaar aan op de fiets na. De diepblauwe hemel en de harde schaduwen laten je de zon haast voelen, en zon is voor de meesten onder ons het ultieme synoniem voor zomergevoel.

  Cees Het ultieme zomergevoel! Op je fi ets genieten door de duinen naar het strand. De zinderende warmte doet je naar een frisse duik in de zee verlangen. Bij die ene paal kun je nog even snel je fiets kwijt en slenter je over de plankier naar de branding. Je blote voeten voelen het verfrissende water; het is weer zomer.

  Hans Op een zomers strand kan het soms lastig zijn een plekje vinden waar je wat ruimte hebt voor je handdoek en flesje water. Toch is in deze foto de zomer volop aanwezig. Al is het maar door het overgrote deel strakblauwe lucht in de foto. Door de eenvoudige compositie met haaks kruisende lijnen neemt het houten wandelpad je als kijker nog meer mee richting de zee.

Winnaars van de wedstrijd LENTEKRIEBELS

 • 3
 • Seem invisible

  nefrus

  Redactie opmerking

  De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (vormgever) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  Aico Een aantal vuistregels uit de fotografie wordt hier volkomen genegeerd. Nét niet symmetrisch bijvoorbeeld. Nét te hard licht. Ik kan dat op zichzelf wel waarderen, mits er een sterk idee mee wordt overgebracht. In dit geval zie ik een kikkertje dat net lijkt te ontwaken uit z'n winterslaap, gewekt door het eerste lentezonnetje. En dat zijn wat mij betreft lentekriebels in optima forma.

  Cees Deze foto voldoet op een aantal punten niet aan mijn schoonheidsideaal. Het onderwerp staat dominant in het midden, de schaduw van het blad voor mij is te groot en te hard. Iets wat met Photoshop makkelijk te fixen is. Maar hier telt gewoon het onvervangbare moment dat deze kleine kikker onbespied de wereld in keek. Klik!

  Hans Wat deze foto doet opvallen, is natuurlijk de overdaad aan groen en het moment dat de maker hier heeft weten te vangen. Tussen twee leliebladen in heeft deze kikker een gaatje weten te vinden om de zon te vangen zonder op te vallen. Even kijken of de lente al is begonnen. Een verhaal dat perfect aansluit bij het thema.

Winnaars van de wedstrijd ZWART-WIT

 • 28
 • Birds in (slow) motion...

  to-bdesign

  Redactie opmerking

  De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (vormgever) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  Aico Duiven zijn over het algemeen vriendelijk ogende beestjes, een beetje suffig qua uitstraling maar zeker niet spannend. In grote getale en in een schimmige hal waar het licht sporadisch zijn weg zoekt wordt het ineens een heel ander verhaal, en in zwart-wit nog eens te meer. Ze lijken stille getuigen te zijn van iets dat nét buiten beeld gebeurt. Een zeer krachtig beeld met heel veel dynamiek, sfeer met de grote S.

  Cees Wie ooit de film thriller 'Birds' van Hitchcock heeft gezien begrijpt dit beeld meteen. Een melodramatisch zwart-wit beeld, dit keer zonder geluid... Met opvliegende vogels in een contrastrijke donkere hal. Door de langere sluitertijd wordt die beweging alleen nog maar versterkt. En de onbeantwoorde vraag wat er nu precies op de foto gebeurt maakt het alleen nog maar spannender.

  Hans Wanneer kleur in de basis al haast ontbreekt, geeft het de foto vaak nog meer kracht om deze weg te laten. Deze foto is daar een sprekend voorbeeld van. Zo vredig als de schimmen van de duiven onderin op de heuvel rusten, zo wild vliegen ze wit verlicht rond bovenin de foto. Dat contrast in tint en ritme maakt deze foto zo geweldig.

Winnaars van de wedstrijd PORTRET

 • 107
 • Brown Eyed Woman...

  ReflectionsFromWithin

  Redactie opmerking

  De jury bestaat uit Cees de Jonge (fotograaf), Aico Turba (vormgever) en Hans Kluppel (redacteur Zoom.nl)

  AICO Waar de meeste inzendingen een traditionele aanpak hebben, is deze fotograaf op zoek gegaan naar een beeld dat zich weet te onderscheiden. En dat is gelukt. De compositie is mooi gekozen, kleuren sluiten perfect op elkaar aan, en de korte scherptediepte maakt er een dynamisch geheel van. Dat we het gezicht niet helemaal te zien krijgen draagt ook bij aan die dynamiek, en maakt er een spannend portret van.

  CEES De ogen zijn wel het meest intrigerende deel van het gezicht. Door met een open diafragma te schieten is alleen die spiegel van de ziel scherp en leidt de rest niet af. Omdat het model niet in de camera kijkt, en de mooi gekozen donkere en matching kleuren, ontstaat er een mysterieus beeld. Mooie plaat!

  HANS Een portretfoto moet een verhaal over de geportretteerde vertellen en dat is precies wat deze foto doet. Doordat het model je niet aankijkt, of andersom, ontstaat het gevoel dat je haar observeert en blijft ze in haar eigen wereld. De zwarte achtergrond met de warme tinten daarboven maken het een sfeervolle foto.

Winnaars van de wedstrijd CANON TESTWEKEN

Deze wedstrijd heeft nog geen winnaar(s).

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: KLEUR

 • 0
 • Kleine vos

  hugomeekes

  Redactie opmerking

  Een scherpe macro van een kleurige vlinder. Met de fijne dof op de achtergrond is het een mooi kijkplaatje. De paarse bloemen in de achtergrond leiden helaas nog een beetje te veel af. Door een ander standpunt in te nemen kun je ervoor zorgen dat de bloemen beter gepositioneerd zijn ten opzichte van de vlinder.

 • 1
 • Cool!!

  martton

  Redactie opmerking

  Times Square in New York is de ideale plek voor het maken van kleurige foto’s. Door de felle neonlichten, gele taxi’s en billboards vindt hier een waar kleurenspektakel plaats. Dit heeft martton goed vast weten te leggen. Het is een mooie, sfeervolle foto geworden. Misschien was de foto nóg mooier geweest wanneer het nog iets later op de avond was. Dan vallen alle lichtjes nog beter op. Als er buiten beeld nog meer kleurenspektakel te zien was, had martton ook nog een groothoeklens kunnen gebruiken voor een sterker effect.

 • 0
 • Kleurrijk

  punnik1971

  Redactie opmerking

  Zet een paar gekleurde lampen op een historische tunnelwand en je krijgt een interessant regenboogeffect. De fotograaf heeft het geïsoleerd en het perspectief mooi laten uitkomen, waardoor het een intrigerend geheel wordt. De foto had nog iets krapper uitgesneden kunnen worden, zodat de rand van de lichtbak rechtsonder zou verdwijnen.

 • 5
 • Yellow & Blue.

  Lucille Ball

  Redactie opmerking

  De kleuren van deze ara steken mooi af tegen de heldere blauwe lucht. Doordat de bovenkant van de vleugels blauw van kleur zijn, lijken ze net de lucht te reflecteren. Het moment van de opname en de perfect contrasterende kleuren maken dit plaatje heerlijk om naar te kijken. De ara is niet volledig scherp, wat te voorkomen was geweest door wellicht een klein diafragma in te stellen of nauwkeurig scherp te stellen.

 • 5
 • Who is looking at whom.....?

  Lucille Ball

  Redactie opmerking

  Dit schattige baby-aapje heeft een mooie oranje kleur, terwijl zijn moeder op de achtergrond gewoon zwart is. Een vertederend portret, waarbij de verbazing van het aapje de foto grappig maakt. De foto is precies op het juiste moment gemaakt. Het grote grijswitte vlak in de achtergrond zou nog wat beperkt mogen worden.

 • 1
 • paardenbloem pluis

  williesmink

  Redactie opmerking

  De prachtige pastelkleuren van de paardenbloemen en de achtergrond maken van deze foto een geheel. Door de vele beeldelementen kun je er lang naar blijven kijken en er steeds nieuwe dingen in gaan zien. Met iets minder in beeld, een beperktere uitsnede, was de foto wellicht nog sterker geweest.

 • 0
 • Burano Italië

  oewimmie

  Redactie opmerking

  Dit is een foto waar de kleuren van afspatten. De gekleurde huizen, het blauwe bootje en de strakblauwe lucht zorgen voor een waar kleurenspektakel. Naast deze overweldigende kleuren mist het helaas wel iets wat het oog stuurt. Je weet niet waar je naar moet kijken. Misschien had oewimmie iets uit kunnen zoomen zodat de foto wat lucht krijgt of wachten totdat er iemand langs loopt. Door bijvoorbeeld een persoon met lange sluitertijd vast te leggen, zorg je voor een hoofdonderwerp.

 • 0
 • Orchidee

  Irisharm

  Redactie opmerking

  Dat je meerdere dingen in een foto kunt zien, wordt bij deze foto bevestigd. In eerste instantie zie je een orchidee, maar na een betere observatie zie je een vogel in het hart van de orchidee. Erg leuk. Het is wel jammer dat de kleuren er niet helemaal uitspringen. Irisharm had de kleuren in de nabewerking nog iets aan kunnen zetten, dat had de foto nog interessanter gemaakt.

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: SPORT

 • 2
 • Kite.

  wikado

  Redactie opmerking

  Wat een actie! Door het standpunt precies op het niveau van de kitesurfer te kiezen, verhoogt de fotograaf het dramatisch effect. Helaas wordt hier de belichting van het hoofdonderwerp in de war gestuurd door de lichte achtergrond. Je kunt dus het beste handmatig instellen of belichtingscorrectie toepassen.

 • 0
 • Lenigheid

  Floriscal

  Redactie opmerking

  Een prachtig staaltje theaterfotografie, waarin het juiste moment met de beste compositie wordt gevangen. Doordat de man kleurige kleren aan heeft en in het midden van het beeld staat, gaat alle aandacht in eerste instantie naar hem uit en daarna word je rondgeleid langs de andere beeldelementen. Mooi is dat het meisje precies op de ‘horizon’ balanceert. Als er een iets grotere diafragmaopening was gekozen, was de achtergrond wat minder scherp geweest.

 • 0
 • Sport in het landschap

  b.neeleman

  Redactie opmerking

  Deze sportfoto is weer eens wat anders, dat heeft de fotograaf goed gedaan. De onscherpe wielrenner voegt snelheid toe aan het beeld. Misschien had bneeleman iets meer afstand kunnen nemen, zodat de wielrenner in zijn geheel op de foto had gestaan en de weg ons oog verder de foto in had geleid.

 • 0
 • Wind in de zeilen

  thomasjanssens

  Redactie opmerking

  Op fraaie wijze laat Thomas hier de combinatiesport van vliegeren en windsurfen zien. Door de evenwichtige, rustige compositie waar geen storende elementen in beeld zijn, ontstaat dit mooie beeld. Wanneer de foto wat langer belicht geweest was, zou hij nog sterker en frisser zijn en doet het meer denken aan avond dan aan nacht.

 • 0
 • Block

  babzy22

  Redactie opmerking

  Deze foto bewijst dat je voor goede sportfotografie niet op een groots evenement hoeft te zijn. Gewoon op een pleintje kan het ook. Het moment en de emotie van de strijd zijn prima vastgelegd. De vignettering is een kwestie van smaak maar misschien wat overdreven en als er minder mensen in beeld waren, zou het moment er nog beter uit komen.

 • 0
 • pitcher

  foto-ron

  Redactie opmerking

  Dit is een sportfoto die de actie op het juiste moment vastlegt, namelijk hét moment dat de pitcher de bal gooit. Je ziet de concentratie op zijn gezicht en de kracht vanuit zijn arm. Het is jammer dat het gezicht van de pitcher niet scherp is, dit had zijn expressie nog beter weergegeven.

 • 0
 • MBC-Cyclo 2012

  huubcs

  Redactie opmerking

  Een compositie volgens de regels. Het hoofdonderwerp staat netjes op de snijpunten en door de leegte aan de linkerkant krijg je een gevoel van ruimte. Volgens de exif is deze foto geflitst. Als je buiten flitst kun je het beste de achtergrond iets onderbelichten. Dan springt het hoofdonderwerp er echt uit.

 • 4
 • Oog op de bal

  inge2121

  Redactie opmerking

  Een mooi uitgebalanceerde sportfoto van deze volleybalster. Netjes is zij in beeld gebracht, haar been en arm mooi horizontaal met de bal daarboven geplaatst. Door de beweging is de speelster net niet helemaal scherp. De maker had óf iets korter kunnen belichten, of juist langer om de beweging extra te benadrukken.

 • 1
 • Bergop en storm tegen!

  corine64

  Redactie opmerking

  Dat deze wielrenner het moeilijk heeft is duidelijk. Corine64 heeft dit goed vast weten te leggen. Het beeld bevat vooral op de voorgrond veel kleur wat diepte aan de foto geeft. De foto had iets interessanter kunnen zijn als de wielrenner aan de linkerkant van het beeld zou hebben gestaan, zodat je kunt zien hoe ver hij nog moet.

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: INZOOMEN

 • 0
 • 'mijn jasje'

  Teuni

  Redactie opmerking

  De fotograaf heeft met deze foto een prachtig moment te pakken. Dat vergt geduld en kunde. Ook de techniek is in orde, de scherpte is op de juiste plek. Wat we willen zien, krijgen we te zien. Iets meer ruimte rondom de libel zou fijn zijn. Dat geeft wat meer rust in en context aan de foto.

 • 0
 • Amethistzwammetjes

  studioesther

  Redactie opmerking

  Een prachtig ingezoomde foto. De kleur, de scherpte en het standpunt maakt dit tot een mooie herfstplaat. Een kleine tip om de foto net iets spannender te maken is om de achtergrond rechtsonderin en het paddestoelhoedje linksboven eraf te snijden. Dan is het gevoel van middenin de paddenstoelen nog sterker.

 • 2
 • two tone

  sandrabierens

  Redactie opmerking

  Mooi gezien, de opgekrulde randen van deze groene blaadjes. De scherpte ligt goed bij hoofdonderwerp en leidt je naar de onscherpe, groene achtergrond. In de nabewerking zou je de kleuren iets op kunnen peppen. Dan knalt deze foto net wat meer van je scherm.

 • 7
 • Bokeh-experiment 1

  PhotoMad

  Redactie opmerking

  Dit experiment met bokeh-vormpjes is zo goed gelukt omdat het je verbeelding prikkelt. Op het eerste gezicht lijkt het een foetus in een appel, maar als je er langer naar kijkt, ga je er weer andere dingen in zien. Het rode blaadje stoort een beetje.

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: MOMENTEN IN BEWEGING

 • 6
 • Papaver 3 - de landing -

  willy4

  Redactie opmerking

  Het moment in beweging is bij deze foto goed gelukt. De hommel is scherp vastgelegd met beweging in zijn vleugels, knap gedaan. Om het onderwerp nog meer naar voren te laten komen, zou je de foto strakker kunnen aansnijden. Ook de hommel iets oplichten in een nabewerkingsprogramma laat het hoofdonderwerp er net wat meer uitspringen.

 • 0
 • Hellendoorn rally

  willie-bos

  Redactie opmerking

  Een actiefoto van een rallywagen die door de bocht scheurt. De koplampen lijken bijna op sterretjes door het kleine diafragma wat gebruikt wordt. Het zou mooi zijn geweest als de sluitertijd iets langer was. Dan zou je de snelheid meer zien doordat bijvoorbeeld de wielen onscherp worden. Ook is de bovenkant misschien erg scherp aangesneden. Wat meer lucht boven de hoofden zou fijn zijn.

 • 6
 • rain afther sunsine

  mariellenieuwboer

  Redactie opmerking

  De kleuren in dit beeld zijn prachtig om naar te kijken. Juist de keuze om de normale lucht naast de ‘regenbui’ te laten zien, laat de kijker weten dat hier een bijzonder moment is gepakt. Ook dat de vlammenzee in de lucht van links naar rechts geleidelijk toeneemt is erg interessant om naar te kijken. De enige tip die we nog kunnen geven is: zet meer van zulke foto’s op Zoom.nl.

 • 2
 • Molen in bedrijf

  corenjoke

  Redactie opmerking

  Een mooie foto waar de beweging van de wieken goed te zien is. Je zou ervoor kunnen kiezen om de sluiter nog wat langer open te laten, zodat de wieken een gesloten cirkel vormen. Let dan wel op de belichting van de molen, die is al snel overbelicht met die felle lampen. Verder zou je ook een ander standpunt kunnen kiezen, bijvoorbeeld onder de molen, met maar twee wieken in beeld. Dan wordt de foto dynamischer.

 • 3
 • waltzing mathilda .....

  christinel

  Redactie opmerking

  Een zwaan is een fotogeniek dier en daarom zijn er veel standaardfoto’s van het dier gemaakt. Door geduld van de maker, een mooi standpunt en het juiste moment onderscheidt deze foto zich van de massa. Het wit zou nog iets witter kunnen.

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: LICHT EN LANDSCHAPPEN

 • 3
 • Achter de geraniums

  tania1971

  Redactie opmerking

  Door de geraniums op de voorgrond te plaatsen word het diepteverschil goed duidelijk, zonder zou het een saaier beeld worden. Het eerste wat je trekt is de rode kleur van de bloemen en daarna ontdek je pas de vallei. Het contrast van rood naar groen maakt het een intrigerend beeld. Tip is om een hoofdonderwerp te bepalen in de compositie, waardoor er meer richting in de foto komt.

 • 6
 • Klaprozen in de polder......

  just4fun

  Redactie opmerking

  Prachtige kleuren in een Hollands veld. De verschillende lagen - de klaprozen, het hek en de 'skyline' - geven deze foto een diepte die de kijker vasthoudt. Door een iets hoger standpunt in te nemen was er meer ruimte tussen deze lagen ontstaan en daarmee net wat meer rust.

 • 1
 • Joep tijdens de zonsondergang......

  just4fun

  Redactie opmerking

  Dit silhouet is prachtig door zijn simpelheid van onderwerp, mooi gekleurd licht en doeltreffende compositie. De zon had best buiten beeld mogen blijven, want nu trekt de lichtvlek links even veel aandacht als Joep.

 • 6
 • Sunlight through the trees

  lucafotos

  Redactie opmerking

  Voor deze mooie zonsopgang is lucafotos vroeg zijn bed uitgegaan wat zijn vruchten afwerpt. De opkomende zon geeft de nevel een goudkleurige tint en bepaalt de sfeer in deze foto. De donkere silhouet van de bomen draagt bij aan de sfeer van gouden ochtenduren. De foto had ook staand uitgesneden kunnen worden. Dit om nog meer nadruk te leggen op de zon tussen de bomen.

 • 0
 • Vlammend

  a6b7c8h4

  Redactie opmerking

  De fotograaf van dit silhouetspel heeft goed opgelet naar wat licht met de bomen doet. Door tegen de zon in te fotograferen maar deze wel achter een boom te plaatsen worden de bomen een schimmenspel maar blijft de lucht goed zichtbaar. Door nog iets langer te wachten waren de kleuren in de lucht wellicht nog warmer geweest.

Winnaars van de wedstrijd CANON TUTORIAL WEKEN: LEREN OM TE ZIEN

 • 0
 • Proost......

  rob1951

  Redactie opmerking

  Het contrast tussen niets bezitten en overvloed tijdens de feestdagen is met deze foto in één klap duidelijk gemaakt. Daardoor speelt hij in op je emoties en grijpt je bijna naar de keel. De fotograaf heeft het goed gezien en uitgevoerd, maar het zou interessant zijn om ter plaatse te kijken of het nóg beter kan. Door een ander standpunt, waarbij meer licht op de man valt en wellicht een iets krappere uitsnede, zou het beeld nog te verbeteren zijn.

 • 0
 • beweging tussen het gras

  willy4

  Redactie opmerking

  Voor een mooie macrofoto moet je vooral veel kijken om te zien. Voor je het kleine beestje hebt gespot en van een mooi kader hebt voorzien, is tijd nodig. Dit kleurrijke beestje wilde net weg vliegen waardoor je een zicht krijgt op zijn vleugels. Door het beeld onder en links wat aan te snijden, laat je het beestje het beeld inkijken wat de hele foto meer samenhang geeft.

 • 2
 • Palais de Chaillot

  dra-photography

  Redactie opmerking

  Goed gezien van dra-photography. Je zou denken dat het gephotoshopt is maar theoretisch is het mogelijk. Door scherp te stellen op de weerspiegeling in de verrekijker krijg je de omgeving ook scherp. Het enige wat deze afbeelding nog beter zou maken, is de bezoekers onderin weg te ‘shoppen’ of af te snijden. Deze leiden nu een beetje af.

 • 0
 • Winterzon

  DiGiPix

  Redactie opmerking

  De uitgebalanceerde compositie en het bijna monochrome beeld, maken dit tot een tijdloze foto. De twee mannen met hun alpinopetten lijken zo uit de jaren vijftig te zijn weggelopen. Met een zonnekap hadden de diafragmavlekken voorkomen kunnen worden, maar ze voegen hier ook wel iets toe.