Upload jouw foto's
Leden:
4479
Foto's:
13837
Opgericht:
15-12-2011
Toegang:
openbaar

Beheerders

Hou je van fotograferen in de natuur? Deel dan jouw mooiste natuurfoto's met medefotografen en vakprofessionals in de SNP-fotogroep. Doe als Zoomer meteen mee met onze doorlopende fotowedstrijd en maak kans op een gratis fotografieworkshop van de SNP Outdoor School. Wie weet zie je jouw foto(s)... Lees meer

Winnaars van de wedstrijd BUITEN DE GEBAANDE PADEN

Winnaars van de wedstrijd GRENSVERLEGGEND

 • 2
 • Dalsnutten

  wendier

  Redactie opmerking

  Een eerste wandelvakantie. Dat mag zeker grensverleggend worden genoemd! En dat in een prachtig land als Noorwegen. Door deze foto van wendier krijg je zin om ook de wandelschoenen aan te trekken. Voor wendier krijgt haar eerste wandelreis vervolg, zo lezen we. Goed om te zien! Na afloop van je reis rest het nagenieten van de prachtige foto’s.

Winnaars van de wedstrijd NAAR BUITEN

Winnaars van de wedstrijd VAKANTIEPRET

Deze wedstrijd heeft nog geen winnaar(s).

Winnaars van de wedstrijd STEDENTRIP

 • 6
 • Londen Baby!

  SarinaPictures

  Redactie opmerking

  Moderne architectuur inpassen zonder dat het uit de toom valt? In Londen weten ze hoe dat moet. De 310 meter hoge wolkenkrabber ‘The Shard’ en de Tower Bridge, die op een steenworp afstand van elkaar staan, vullen elkaar uitstekend aan. Ook Sarina’s oog viel daarop. Het shot vanaf deze plek is prachtig en daarom is Sarina de terechte winnaar van een 1-daagse workshop van SNP naar keuze.

Winnaars van de wedstrijd IN HET WILD

Winnaars van de wedstrijd UITZICHT

 • 30
 • Andalusië 1

  Jaap93

  Redactie opmerking

  De foto van Jaap lééft. De sprekende kleuren en de prachtige wolkenpartij boven Andalusië geven je het gevoel dat je naar een film zit te kijken. Het contrast tussen het groen van de bomen, het geel van de gebouwen en het blauw van de lucht maakt het plaatje compleet. Het uitzicht vanaf deze plek is prachtig en daarom is Jaap de terechte winnaar van een fotografieworkshop van SNP naar keuze.

Winnaars van de wedstrijd VERKOELING OP REIS

 • 5
 • Verkoeling in Toscane

  Reinier63

  Redactie opmerking

  Deze foto oogt als een droom; het is eigenlijk een onwerkelijk beeld, alsof het niet echt is. De kleuren spatten er echt vanaf: de blauwe kleur van het water en de groene kleur van het Toscaanse landschap. Het sluit natuurlijk ook prachtig aan op het thema ‘Verkoeling op reis’; iedereen geniet van het verkoelende water. Een prachtige plek waar je direct naartoe zou willen.

Winnaars van de wedstrijd LOKAAL FEEST IN HET BUITENLAND

 • 8
 • Kleurrijke achterkant

  jacquelinevanbijnen

  Redactie opmerking

  Het is echt een mooi gezicht al die prachtig uitgedoste vrouwen in hun kleurrijke jurken naast elkaar. Het vormt ook een mooi geheel met de kleurrijke omgeving. Hier kun je niet omheen, dit is echt een lokaal feest in het buitenland; het spat er vanaf!

Winnaars van de wedstrijd DUURZAAM REIZEN

 • 0
 • Met de familie de stad in

  Tahne

  Redactie opmerking

  We hebben voor deze foto gekozen omdat het heel goed in beeld brengt wat duurzaam reizen is. Om de vrouw heen zie je gemotoriseerd verkeer, maar zij trapt vrolijk door met (vermoedelijk) haar familie in de fietskar. Daarnaast oogt het geheel erg vrolijk en geeft het een gevoel van reizen weer.

Winnaars van de wedstrijd HOOGTEPUNTEN TIJDENS JE VAKANTIE

 • 36
 • Botswana sky

  frvanber

  Redactie opmerking

  Een fascinerende foto die het thema ‘Hoogtepunt tijdens je vakantie’ heel goed weergeeft. Het ziet er avontuurlijk uit en je kunt je echt voorstellen dat dit een hoogtepunt is van de reis.

Winnaars van de wedstrijd LENTE PUR SANG

 • 12
 • Het Reestdal

  jacocanon

  Redactie opmerking

  De foto toont de late inzet van de lente. De lente van 2013 kenmerkt zich door kou, wind, ijs en Maartse buien. Dit was ‘lente pur sang’ in 2013!

Winnaars van de wedstrijd KLEURRIJK

 • 2
 • Schoolkinderen

  photure

  Redactie opmerking

  Marcel: "De foto heb ik vorig jaar zomer gemaakt in Doi Pui, tijdens een vakantie in Thailand. Op zo'n 1.600 meter hoogte leven hier de Hmong's. Terwijl mijn vrouw en kinderen langs de vele kraampjes struinden, liep ik een zijweggetje in en kwam terecht bij de lokale school. Daar hadden de kinderen net even pauze en ze wilden dan ook graag in hun kleurrijke klederdracht voor mij poseren. Hun traditionele klederdracht vormde een schril contrast met de troosteloze speelplaats waar enkel een oud en roestig speeltoestel stond."

 • 4
 • Zuid Afrika

  GonnieS

  Redactie opmerking

  Gonnie: "Bij een rondreis in Zuid Afrika bezochten we de citrusplantage Zebediela. Daarbij mochten we ook een kijkje nemen in de fabriek waar het fruit werd gewassen, gesorteerd en ingepakt. De dames op de foto stonden te werken aan de een lopende band waar de natte sinaasappels voorbij gerold kwamen. Door de natte vloer schoof de dame onderuit en kreeg de slappe lach. Toen ze weer op stond zag ze dat ik het had gezien en lachte voluit. Daarvan maakte ik deze foto."

 • 0
 • Kolibri in vlucht

  o0orichard

  Redactie opmerking

  Richard: "De foto is gemaakt in San Gerardo de Dota, Costa Rica. Op de dag van de foto hadden we een lange bus rit gehad van circa 6 uur. Toen we nog ongeveer 20 minuten moesten rijden, maakten we een stop midden in de bergen. Mijn oog viel op de kolibrie die bij een struik driftig van bloem naar bloem vloog. Ik plaatste mijn statief en zocht een mooie bloem uit met daarbij een rustige achtergrond. Na enige tijd wachten (weet niet meer hoelang, we zijn ongeveer een uur op die locatie geweest) kwam de kolibrie bij de desbetreffende bloem.

Winnaars van de wedstrijd ETEN OP REIS

 • 2
 • Kijkje in de keuken

  voss

  Redactie opmerking

  Een stemmige foto van een eetkraam op straat in Hong Kong. De kok is druk aan het werk en lijkt niet afgeleid door de fotograaf. De verschillende, soms onherkenbare, ingrediënten staan uitgestald. Door de stemmige kleuren en focus op de kok lijkt het alsof je echt voor de stand staat en elk moment kunt bestellen. Volgens fotograaf Voss is dat zelfs een aanrader.

Winnaars van de wedstrijd FOTOWEDSTRIJD ACTIEF & AVONTUURLIJK: FOTOWEDSTRIJD ACTIEF & AVONTUURLIJK

 • 1
 • No limits

  emilebeurskens

  Redactie opmerking

  Het thema Actief & Avontuurlijk komt goed tot zijn recht in deze foto. De fysieke inspanning en grilligheid van de natuur worden prachtig weergegeven. Sprekende kleuren en een geweldig mooi landschap.

Winnaars van de wedstrijd FOTOWEDSTRIJD MUZIEK OP REIS

Deze wedstrijd heeft nog geen winnaar(s).

Winnaars van de wedstrijd FOTOWEDSTRIJD ONTMOETING

 • 12
 • The approach

  laurens1981

  Redactie opmerking

  Laurens Kobus wint met deze foto omdat het thema helemaal terug komt in het verhaal dat deze foto verteld. We zien de ontmoeting tussen een mahout en zijn olifant, waarbij ze elkaar met respect lijken te benaderen. Prachtig hoe het de compositie (mahout linksonder en olifant fors rechtsboven) en kleur (beide in het grijs) het beeld en verhaal versterken. Laurens wint hiermee het eerste ticket voor een lang weekend naar Istanbul! Maar er zijn nog twee stoelen naast hem in het vliegtuig vrij. Wil jij kans maken op een ticket, stuur dan voor 10 februari je foto in!

 • 0
 • Vanaf vandaag

  mycreativity

  Redactie opmerking

  Door de geringe scherpte wordt deze innige ontmoeting een dromerig liefdesplaatje. Danielle van Eerden heeft er voor gekozen om op de grond te liggen en de voeten te fotograferen bij deze intieme omhelzing. Een creatieve invalshoek om het standaard bruiloftplaatje te voorkomen. Met dit scherpe oog en dromerige sfeer wint ze het tweede ticket voor een lang weekend naar Istanbul! Er is nu nog maar één stoel naast haar in het vliegtuig vrij. Wil jij kans maken op een ticket, stuur dan voor 10 februari je foto in!

 • 2
 • De eerste ontmoeting!

  Papa100

  Redactie opmerking

  Deze ontmoeting lijkt onvrijwillige want de pissebedden lopen elkaar in de weg en gaan niet aan de kant. Met deze foto wint Peter Ruijs het derde ticket naar Istanbul! De prachtige scherpe foto met een heldere achtergrond is het beeld van ontmoeting waar je bij had willen zijn. Nooit geweten dat pissebedden zo mooi konden zijn. Met deze foto wint Peter het derde en laatste ticket voor Istanbul. Lees in Zoom.nl 05 het verslag van deze bijzondere fotoreis.

Winnaars van de wedstrijd FOTOWEDSTRIJD JE VINDT HET BUITEN

 • 3
 • Zandduinen Erg Chebbi Marokko

  willemina

  Redactie opmerking

  Willemina legt op deze foto het imposante woestijnlandschap van Erg Chebbi mooi vast, met de golvende zandheuvels. Het prachtige lijnenspel en de elegante vormen van de duinen komen goed tot hun recht. Ook de kleuren zijn schitterend. Een goede keus om dit mooie stukje woestijn te fotograferen in de late namiddag. Natuurlijk ontvingen we nog veel meer mooie foto’s; een kleine selectie vind je terug in SNP.NL magazine dat in maart verschijnt.