Canon kondigt EOS R3 aan

19 april 2021 15:15
19 april 2021 15:15
redactie Zoom.nl

Canon kondigt EOS R3 aan

Door: redactie Zoom.nl | 19 april 2021 15:15
Canon kondigt de ontwikkeling aan van de EOS R3, een razendsnelle systeemcamera voor professionals. Met de nieuwe EOS R3 keert een klassieke Canon-feature terug: ooggestuurde autofocus, jawel!

De EOS R3 is gericht op professionele sport- en nieuwsfotografen en heeft alle kenmerken die bekend zijn van Canon’s professionele spiegelreflexen, zo meldt Canon. De EOS R3 heeft een nieuwe, door Canon ontwikkelde stacked BSI CMOS-sensor, een DIGIC X-beeldprocessor, opnamesnelheden tot 30 bps met AF/AE tracking, oog-, hoofd- en lichaamsherkenning en een geheel nieuwe autofocus Eye Control Function. 

Ooggestuurde autofocus

De EOS R3 maakt het nauwkeurig volgen en scherpstellen op snelle onderwerpen tijdens actiemomenten mogelijk dankzij eem nieuwe generatie Dual Pixel CMOS AF. Die kan hoofden en lichamen van sporters en andere snel bewegende onderwerpen volgen. Bovendien zal de EOS R3

een verbeterde eye-focus technologie aan boord hebben die voor het eerst beschikbaar was in de aloude analoge Canon EOS 5 uit de jaren '90. De EOS R3 is daarmee de eerste digitale EOS-camera die Eye Control Function biedt waarmee gebruikers eenvoudig met hun oog via de zoeker het AF-punt kiezen en verplaatsen. 

Professioneel ontwerp

De inspiratie voor de body van ligt bij de EOS-1D serie. Je kunt volgens Canon dezelfde duurzaamheid en stof- en waterbestendigheid verwachten en ook heeft de EOS R3 een geïntegreerde handgreep voor verticale opnamen. Bovendien zal de EOS R3 volledig compatibel zijn met Canon’s Mobile File Transfer smartphone-app. Die biedt nieuwe manieren om onderweg beeldmateriaal over te dragen en de workflow te versnellen via mobiele netwerkdiensten, zonder dat bekabelde LAN-apparatuur nodig is. 


Canon.nl