Winnaar vakantiefotograaf van het jaar 2018 bekend!

17 november 2018 11:41
partnerredactie

Net als vorig jaar was ook ditmaal de fotowedstrijd 'vakantiefotograaf van het jaar', in samenwerking met HEMA, een groot succes. Vorig jaar werden er al ontzettend veel foto's ingestuurd: ruim 3000. Dat is dit jaar zelfs verdubbeld naar meer dan 6000 inzendingen! Hieruit werden uiteindelijk 40 genomineerden zorgvuldig uitgekozen door de vakjury van Zoom.nl en HEMA.
Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.


Workshop

De genomineerden werden groots ontvangen op het HEMA hoofdkantoor in Amsterdam, waar hun prachtige werk werd tentoongesteld op grote fotoprints. Na een drankje en een typerende HEMA tompouce kregen de genomineerden een workshop van fotografe Leonie van der Locht-Huijbers. Leonie is de oprichtster van MUPH Branding Photography, en gaf een interessante workshop over hoe je een spontane foto realiseert ondanks dat deze geregisseerd is. Veel fotografen vinden het lastig om hun model aan te sturen tijdens een fotoshoot. Leonie bewees in haar workshop het tegendeel door het verschil in communiceren duidelijk te laten zien. Door samen te werken met je model en goed te communiceren, kun je volgens Leonie juist tot een goed én spontaan resultaat komen. Met verschillende tips en trucs op zak mochten de genomineerden zelf ook nog even aan de slag op fotografisch gebied.

Alle 40 genomineerde foto's werden getoond op het HEMA hoofdkantoor.


Uitreiking

Na de leerzame workshop was het tijd voor de belangrijke prijsuitreiking waar iedereen op gewacht had. Wouter Diemer, hoofdredacteur van Zoom.nl, leidde de presentatie en kondigde de winnaars aan. Er waren vier prijzen die de genomineerden konden winnen: de eerste, tweede en derde prijs plus een publieksprijs. De publieksprijs werd gekozen aan de hand van het aantal stemmen dat de foto's op social media hadden gekregen. De foto met de meeste stemmen won dus de publieksprijs. Dit jaar was de foto van Roel Metsemakers (roelmetsemakersfotografie) de publieksfavoriet. Hij won hiermee een Zoom.nl-pakket met onder andere een cameratas, bidon en een abonnement op Zoom.nl t.w.v. € 150.-.

Publieksprijs - Roel Metsemakers roelmetsemakersfotografie.zoom.nl


Top 3

De drie belangrijkste prijzen werden tot het laatst bewaard, waardoor de spanning hoog opliep bij de genomineerden. De derde prijs werd gewonnen door Saskia Herrebout (saskia83.zoom.nl) met haar mooie foto van het meisje in de waterdamp die zij maakte met haar smartphone. Zij won daarmee een HEMA fotowaardebon t.w.v. € 100.- en een jaarabonnement op Zoom.nl.

Foto Saskia Herrebout - saskia83.zoom.nl


De tweede prijs ging naar Sander Seemann (sanderseemann.zoom.nl). Hij wist een bijzondere foto te maken van een vrouw, drijvend in het water op een prachtige, zonnige bestemming. Hiermee won hij een HEMA fotowaardebon t.w.v. € 250.-.



Foto: Sander Seemann - sanderseemann.zoom.nl


Maar de prijs waar het uiteindelijk allemaal om draaide, was voor Susan Pathuis (susannepannetje.zoom.nl). Susan wist een schitterende foto te maken van haar kamelentocht door de Sahara in Marokko. Zij nam ons mee in haar beeld door de foto zo te maken dat de kijker meekijkt vanaf de rug van de kameel. Hiermee won zij de eervolle titel 'vakantiefotograaf van het jaar', een weekend- of midweekverblijf bij Landal GreenParks t.w.v. € 350.- en een HEMA fotowaardebon t.w.v. € 300.-.