Meld je gratis aan
Op pad in Amsterdam met de SP 45mm F/1.8 Di VC USD van Tamron © Foto 1 Rob Fink

6 april 2017, 09:37

Rob Fink is een gevorderde fotograaf. Hij houdt van kunst en het vastleggen van momenten. Zoals hij zelf zegt: 'Mijn foto's zijn een spel tussen kunst en werkelijkheid. Elke foto heeft een verhaal en is niet gebonden aan stijl.' Voor de Lenstafette is Rob op pad gegaan met de Tamron SP 45mm F/1.8 Di VC USD. Zijn gebruikersreview lees je hier!

Eerste indruk

Wanneer ik de Tamron 45mm F/1.8 Di VC USD uitpak uit de doos, ben ik blij verrast: de lens voelt compact aan en het ontwerp is geweldig. Ik ben een fotograaf die vaak met zoomlenzen werkt, maar ik vind de Tamron 45mm meteen een interessante en mooie lens. Ik kan niet wachten om ermee naar buiten te gaan om te zien wat de Tamron lens allemaal kan. Wat fijn is, is dat er ook een zonnekap bij geleverd is, deze gaat ook mee op pad!

In de praktijk

Op een mooie zonnige dag ben ik op pad gegaan in mijn woonplaats Amsterdam waar ik zowel straatfoto's als natuurfoto's heb gemaakt. Bij het maken van de eerste foto's met de Tamron 45mm F/1.8 Di VC USD realiseer ik me meteen dat deze lens behoorlijk lichtsterk is. Zowel dichtbij als ver weg fotograferen is voor de lens geen probleem.
"Zowel dichtbij als ver weg fotograferen is voor de lens geen probleem."


De autofocus kan iets sneller, maar deze werkt naar mijn mening gewoon goed. En hoewel de lens van metaal is, is deze niet te zwaar. Wel zo prettig wanneer je er een hele middag mee op pad bent! De beeldstabilisatie is top waardoor je een mooie scherpe achtergrond krijgt. En ondanks dat het geen macro lens is, zorgt de Tamron 45mm F/1.8 Di VC USD voor mooie close-up shots.Ook bij weinig licht, vind ik dat de lens goed presteert. De lens is ook geschikt voor video opnamen. Wanneer je van te voren bedenkt wat je gaat filmen en welke bewegingen daarbij horen, werkt de beeldstabilisatie op zijn best. Doordat de lens niet te zwaar is, maakt dat het filmen uit de hand aangenaam."Ondanks dat het geen macro lens is, zorgt de lens voor mooie close-up shots"

Conclusie

Ik heb erg veel plezier gehad bij het fotograferen met de Tamron lens. Het is een lens met veel mogelijkheden en het vernieuwde ontwerp is compact, dat is mij erg goed bevallen.
De lens is lichtsterk, de beeldkwaliteit is uitstekend en de beeldstabilisatie werk prima.
Natuur-, straat- of portretfotografie: de Tamron 45mm F/1.8 Di VC USD kan het allemaal aan.
Ik was verbaasd over de mogelijkheden die de Tamron 45 mm F/1.8 Di VC USD biedt en ben dan ook erg blij dat ik de lens mocht testen!


Nieuwsgierig naar nog meer reviews over deze lens? Ook Frank de Vries is op pad gegaan met de SP 45mm. Zijn gebruikersreview lees je hier.


De gebruiksersreview van Rob is de eerste review uit de Lenstaffette waarin onze Zoom.nl community aan de slag gaat met de premium SP objectieven van Tamron. Lees meer over de Lenstafette.

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jyvdgang op 26 mei 2017 om 22:46

Kan deze lens ook op de Olympus E M5 met een tussen ring?
Jy.vdgang@knid.nl

Natanya op 26 april 2017 om 18:56

Geweldige foto's geworden!

robvankeulen op 6 april 2017 om 13:50

Mooie close up's van de slak en de katjes.