Meld je gratis aan
Naar Ibiza met de Thule DSLR camera bag backpack © Rob Creemers - Case Logic - ii

2 augustus 2017, 16:15

Rob Creemers was afgelopen juli tien dagen op vakantie naar de noordkant van Ibiza. Hij test de cameratas Thule DSLR camera bag backpack.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Eerste indruk

Na ontvangst van de rugzak probeer ik meteen of mijn spullen er in passen. Dat blijkt geen enkel probleem. De Nikon D 7200, vier objectieven en andere zaken zoals flitser en filters passen er makkelijk in. Er blijft nog genoeg ruimte over voor andere persoonlijke spullen.Verder kan mijn laptop er in met nog wat tijdschriften. Een eerste testwandeling met de gevulde tas, inclusief statief, wijst uit dat het draagcomfort hoog is. De pack is licht, zit hoog op mijn rug en "hangt" niet. De ritsen zijn soepel te openen en geven goed toegang tot de spullen. De beschermende elementen zijn stevig en geven me een gerust gevoel. Fijn is ook dat de lenzen en de camera bij elkaar zitten. Ook de ruimte voor spullen bovenin is ruim en makkelijk bereikbaar.
Reizen

De reis waarin ik de backpack test gaat naar Ibiza. Wij zoeken de noordkant van het eiland op, waar ik verwacht veel landschaps- en natuurfoto's te kunnen maken (foto's i t/m vi). Een zorg die ik heb is of de backpack als handbagage, naast mijn reiskoffer, mee kan tijdens de vliegreis. Ik wil mijn kostbare spullen niet zien verdwijnen in het bagageruim. Maar dat blijkt gelukkig geen enkel probleem. Blijkbaar vat Ryanair de regeltjes over de toegestane maten zelf niet heel letterlijk op. Los van de apparatuur, heb ik in het bovenvak van de backpack wat persoonlijke spullen gestopt (bril, reispapieren, mobiel, en wat te drinken en te snacken). Plaats genoeg!

De praktijk

Dan is het zover; ik neem de backpack volgepakt mee naar een eerste shoot, langs de noordkust van Ibiza bij de "Torre de Portinatx" (foto 4).
Ik moet een stuk bergop door een bos lopen om bij het uitzichtpunt te komen. De backpack heb ik stevig omgedaan, met zowel de heup- als de borstriem vastgegespt. Ondanks de warmte zit de pack comfortabel op mijn rug. Het ventilerend gaasje zorgt ervoor dat het niet te zweterig wordt. Boven gekomen, kan ik helaas de bevestigingsschroef voor mijn statief niet vinden. Ik weet zeker dat ik deze in de backpack heb gestopt, maar in schemerdonker vind ik 'm niet zo snel. Omdat ik wat foto's wil maken voordat de zon onder is, besluit ik dan maar zonder statief te werken. Dat lukt gelukkig nog vrij aardig met een niet al te hoog iso.

Leerpunt voor mij. Ik moet kleinere spulletjes, zoals mijn bevestigingsschroef voor mijn statief, opbergen in een van de kleine vakjes van de backpack.


De dagen daarna maken we ook wat korte uitjes en wandelingen in de directe omgeving. Dan vind ik het niet handig om de hele backpack mee te nemen, dus die blijft in het appartement. Ik neem alleen de camera en hooguit één extra lens mee. Maar telkens als we een dagtocht maken, doe ik de backpack met alle apparatuur in de kofferbak. Je weet nooit of er zich een mooie foto-kans voordoet....

Ik laat de spullen sowieso de hele vakantie in de backpack zitten. Droog en veilig. En wat ik nodig heb neem ik er zo uit.

Aan de oostkant van het eiland verwacht ik halverwege de vakantie een mooie zonsopkomst te kunnen fotograferen. Dus staan we vroeg op en rijden we richting Figueretas. Gevulde backpack in de achterbak. De route planner leidt ons naar een hotel iin plaats van naar een uitzichtpunt. Ik vrees even dat we het mooiste moment van de dag zullen missen. Maar we lopen ongehinderd over het hotelterrein tot bij de zee. Het hotelterrein ligt op een rots direct boven de zee en bied een prachtig zicht langs de kust. Statief en camera heb ik vanuit de backpack in een paar seconden opgesteld. Deze keer weet ik de bevestigingsschroef met m'n ogen dicht te vinden. Een half uur lang kan ik me uitleven en mooie opnames maken.

Een op het eerste gezicht lelijke roodbruine muur met luchtafvoerpijpen blijkt plots een mooie toevoeging bij de blauwtinten van de lucht en de zee.

Conclusie

Deze backpack is een zeer welkome aanvulling op mijn uitrusting. Op vakantie en bij langere wandeltochten zal ik de Thule DSLR camera bag backpack zeker blijven gebruiken. De spullen zitten veilig opgeborgen en zijn snel bereikbaar. Alle spullen die ik nodig heb passen erin en toch blijft het comfortabel.

Over Rob Creemers

Sinds een aantal jaren ben ik fanatiek fotograaf. Na aanschaf van mijn eerste spiegelreflex, een Nikon D 3000, heb ik mezelf de technische kanten eigen gemaakt. Dit jaar ben ik in deeltijd voor mezelf begonnen als freelancer. Dat doe ik naast mijn baan als projectmanager bij de provincie Limburg.
De meeste deelgebieden in de fotografie heb ik vervolgens wel "uitgeprobeerd"; macro, portret, studio, zwart-wit, landschap en fine art. Tijdens mijn vakanties neem ik uitgebreid de tijd om met name landschapsfotografie te beoefenen. Het is altijd een heel gedoe om al mijn apparatuur mee te nemen. Welke lenzen? Statief wel of niet mee? Waar vervoer ik ze in tijdens de reis en hoe ga ik te werk tijdens de fotografie tochten? Het leek me daarom een buitenkans om de Thule DSLR camera backpack uit te proberen.

Benieuwd waar de alle tassen van Case Logic en Thule naartoe zijn geweest? Check hier alle reviews