Upload jouw foto's
Met de Case Logic DCB-309 naar locatie onbekend © Ingrid Mooij

9 februari 2019, 13:03

Ingrid was afgelopen maand op citytrip, een SRPRS me citytrip waarbij je bestemming onbekend is. Op Schiphol werd pas de bestemming bekend: Berlijn. Zij nam tijdens haar stedentrip in Berlijn de Case Logic DCB-309 op pad.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Eerste indruk

Enthousiast maak ik de tas open als hij voor me staat: wat is hij groot! Er zitten overal vakken, vakjes, ritsjes, klipjes. Ook de kleur bevalt goed: zwart met oranje details. De tas bestaat uit een groot vak waar een laptop in past, een vak waar je je camera en meerdere lenzen kwijt kunt (met véél losse indeelstukken en klittenband), en nog twee kleinere vakken voorop. De ritsjes van het vak met de camera wijken af, hier kan eventueel een slotje op.

De ritsjes, met de herkenbare andere rits van het hoofdvak.

In bijna alle vakken zitten nog weer kleinere vakjes, voor geheugenkaarten, accu's en andere kleine spullen. Ik pak de tas direct in: mijn Canon EOS1200D met kitlens, de plastic fantastic en een 70-300mm lens. Mijn glazen bol, de oplader, een extra accu, extra geheugenkaart, gorillapod: alles past erin. Zelf mijn analoge Chinon-camera en wat nieuwe rolletjes - en ik heb nog steeds plek over.

Alles wat er in de tas zou passen.

Omdat ik niet weet in welke stad ik zal belanden, kan ik geen research doen. En dan besef ik: als ik op citytrip ga, neem ik dit nooit allemaal mee! Ik pak de tas nog eens in, en heb dan alleen bij me wat ik altijd mee heb: mijn camera, één extra lens, de accu en geheugenkaart en dat is het. Ineens heb ik heel veel ruimte over.

Alles wat ik meehad in de tas.

Berlijn

In de stad blijkt de tas ideaal: omdat ik niet zo veel cameraspullen mee heb, past er nog van alles bij. Dus ook mijn paspoort, portemonnee en telefoon zitten in de tas. Dat vind ik een pluspunt, omdat er geen extra tas voor mee hoeft.
De tas gesloten, met inhoud van andere vakken.

Ik kan gemakkelijk bij de camera en als de zon doorbreekt maak ik enthousiast wat foto's. Omdat het januari is wordt het al vroeg donker. Ik voel me niet helemaal veilig in het deel van de stad waar we lopen, en ruim mijn camera snel op. Als we toch wat mooie plekken vinden die vragen op de foto gezet te worden, is de camera snel gepakt - en weer opgeruimd. In het begin trek ik nog regelmatig eerst de verkeerde rits open, maar zoals ik al opmerkte: de ritsjes van het camera-deel wijken af dus al snel beginnen de tas en ik aan elkaar te wennen.
Op de tweede dag besluiten we een fiets te huren en Berlijn op die manier te verkennen. Op dat punt blijkt een rugtas wel een nadeel: ik kan minder makkelijk bij mijn camera. Het begint al snel hard te sneeuwen en ik durf mijn camera er niet meer bij te pakken. Gelukkig zit hij veilig in de tas. In een klein vakje achterop vind ik een regenjas voor de rugtas, en ik weet zeker dat mijn camera goed zit.

De gehuurde fiets met de tas.

We duiken een museum in, en als we buitenkomen is het droog. De sneeuw is ook weg, en de zon gaat al bijna onder. Ik besluit mijn camera tijdens het fietsen om mijn nek te laten hangen, wat ik alleen aandurf omdat er een kleine lens op zit. Die zal niet snel tegen het stuur stoten, al had ik hem liever in een tas gehad.
Fietsend langs de muur bij East Side Gallery.

Op mijn gehuurde fiets de stad aan het verkennen

Op de derde en laatste dag komt normaal het moment dat ik mijn camera en het sjouwen meer dan zat ben. En dat is deze keer niet het geval! De tas draagt ontzettend fijn en mijn schouders voelen net zo fit als de eerste dag. Al begint het formaat me toch iets tegen te staan: ik ben 'maar' 1.67, en de tas had niet veel groter moeten zijn. Vandaag zullen we veel in het openbaar vervoer zitten en de tas staat me in de weg.

Conclusie

De Case Logic DCB-309-Black is een fijne, stevige tas. Alles dat je mee wilt nemen zal erin passen. Dat is ook direct het grootste nadeel: er past zo veel in dat er een kans is dat je te veel meeneemt. Je zult dus goed moeten nadenken: heb ik zo'n grote tas echt nodig? Ik ben zelf iemand die altijd een tas bij zich heeft, waar ook veel niet- camera gerelateerde dingen in passen: handcrème, zonnebril en wat al niet meer. In het winterse weer is de tas goed beschermd, maar in zomer zou hij best eens te warm kunnen zijn. De tas draagt gemakkelijk en je kunt overal snel bij. Door alle versteviging en de mogelijkheid de tas op slot te doen, is de tas heel geschikt om mee te nemen als handbagage. En er past dan nog van alles bij: een magazine over reisfotografie, je paspoort... Ik zal deze tas zeker vaker meenemen op citytrip.

Plus- en minpunten

+ de tas is stevig
+ er is genoeg plek om al je spullen op te bergen
+ het oog wil ook wat: de tas is mooi, simpel en niet te uitgesproken
- de tas is vrij groot
- de tas moet helemaal van je rug om bij de camera te kunnen

Over de fotograaf Ingrid Mooij
Ik ben Ingrid, 25 jaar en sinds twee jaar enthousiast amateurfotograaf. Ik maak graag foto's op evenementen, op vakantie en in de duinen dicht bij huis. Ik gebruik een Canon EOS 1200D. Bekijk mijn foto's op mijn ditisdaningrid.zoom.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn