Upload jouw foto's
Zoomers op zoek naar het ideale Tamron-objectief voor hun Canon camera © Susan Keijsers

12 augustus 2019, 10:00

In samenwerking met Tamron organiseerden we onlangs een unieke testdag. Op een prachtige locatie kregen 8 zoomers de kans om zoveel mogelijk verschillende objectieven met Canon vatting uit te proberen en er zo achter te komen welke lens het beste bij hen past. In dit artikel lees je hun ervaringen en delen zij hun foto's.

Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Tamron objectieven testdag

Tijdens deze workshopdag kregen zij de mogelijkheid om een groot gedeelte van het Tamron assortiment te testen op locatie. Bij 'In de Kas' te Winssen gingen ze aan de slag met de diverse beschikbare objectieven. Ze fotografeerden een prachtig model bij daglicht, gingen aan de slag met een van de macro-objectieven in de boomgaard of focusten zich op het interieur/architectuur van de kas. De omgeving bood genoeg mogelijkheden om zoveel mogelijk lenzen te testen. Bekijk de sfeervideo en lees de reviews hieronder.

Susan Keijsers
Ze zeggen dat de 24-70mm dé lens is voor bruiloften en fotoshoots. En ook ik ben mega enthousiast! Wat een kwaliteit! Ik werk graag met een groot diafragma en de bokeh van deze lens is prachtig. De lens heeft een praktisch bereik en een super goede beeldkwaliteit. Tsja, er zit niks anders op: ik moet gaan sparen, want deze moet ik toevoegen aan mijn gear!

Ronald Rozena
Ik ben erg onder de indruk van wat we getest hebben deze dag en het zet me aan het denken om in de toekomst ook eens aan Tamron objectieven te denken, naast de reguliere Canon objectieven. De 35-150mm en 17-35mm springen er voor mij persoonlijk uit: deze combinatie in je cameratas en je hebt een groot bereik met lichtsterke lenzen en dat ook nog voor een aantrekkelijke prijs.

Manuela Oorburg
Van de Tamron SP 90mm F/2.8 Di VC USD Macro 1:1 Full-Frame word ik heel enthousiast! Ik had nog nooit met een Macro-objectief gefotografeerd, omdat ik dacht dat het niet zo heel veel zou verschillen met een telelens. Daar ben ik vandaag van teruggekomen. Hij stelt snel scherp en de foto is zo gemaakt. Omdat het een 2.8 is laat hij veel licht binnen, waardoor het niet moeilijk is om ook binnen zulke mooie scherpe foto's te maken. Een objectief dat ik graag zou willen hebben om meer met macrofotografie te gaan doen.

Frouke Ringenoldus
In de kas focus ik mij met de 35-150mm op portretfotografie. Op 150mm met f 4.0 geeft dat een mooie wazige achtergrond. Het mooie van dit objectief is de ruime brandpuntsafstand en zelfs een stuk f2.8. Ik denk dat ik een goede vervanger heb gevonden voor mijn huidige 24-105 f 4.0.

Lucas van Ginneken
Het regent volop wanneer ik het 100-400mm objectief test, waardoor deze lens niet volledig tot zijn recht komt. Ik heb binnen in de kas enkele voorwerpen van dichtbij en veraf gefotografeerd en deze zijn ondanks de langere sluitertijd, uit de hand toch ontzettend scherp. De beeldstabilisatie van Tamron is ontzettend goed. Ik zou dit objectief graag op mijn camera schroeven bij een van mijn hobby's: vliegtuigspotten.

Tim van Dongen
De 70-200mm vond ik een fijn objectief om mee te werken. Goede beeldstabilisatie en mooie scherpte en bokeh: een echte aanrader. Ook de statiefmount met ARCA-SWISS is een pluspunt. Het gewicht van 1,5 kilo is wat zwaar maar doordat het goed in balans is niet hinderlijk om lang mee te fotograferen.

Monique Donkersloot
Met de nieuwe Tamron 35-150mm F/2.8-4.0 Di VC OSD ga ik de uitdaging aan om samen met model Dian de portretmodus te testen. Ik laat m'n oog vallen op een blauwe en rode 'Api' als décor en schiet met verbazing de ene na de andere prachtige foto. Wat een verbluffend resultaat! Een lens die bij veel fotografen in de smaak zal vallen: uitstekend voor portret en ook super praktisch als reisobjectief.
Angelique Rutten
Het is mooi om eens met (semi-)professioneel materiaal te mogen spelen. Een aantal objectieven hebben mij echt verrast. Van alle objectieven, had de Tamron SP 90 mm F/2.8 Di VC USD Macro 1:1 Full Frame mijn grootste interesse. Ik focus graag op de kleinste details van bloemen, bladeren, dieren en structuren. Het is een fijn objectief, redelijk licht in gewicht. De kwaliteit van de gemaakte foto's vind ik ook erg goed. Ik ben er heel enthousiast over!« vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 volgende »