Upload jouw foto's
 • 1 Zelfportret maken voor beginners

  Zelfportret maken voor beginners

  10 januari 2020, 10:00

  Iedereen maakt wel eens een foto van zichzelf. Uit ijdeltuiterij, in een creatieve bui of bij gebrek aan model. Met een zelfportret kun je lekker oefenen en experimenteren. Je hoeft immers geen model te regelen of aan te sturen. In deze basiscursus geven we tips voor een goed zelfportret.

  Lees verder >>
 • 1 Basiscursus sportfotografie - Ga voor de gouden sportfoto

  Basiscursus sportfotografie - Ga voor de gouden sportfoto

  20 januari 2017, 11:00

  Met de Olympische Spelen, het EK voetbal en de Tour de France in aantocht wordt het smullen van mooie sportfoto's. Alleen professionals mogen bij de grote evenementen op de eerste rang fotograferen. Maar als liefhebber kun je toch nog veel bereiken. We geven je tips waarmee je zelf direct aan de slag kunt.

  Lees verder >>
 • 1 Hoe maak je een high-key of low-key foto?

  Hoe maak je een high-key of low-key foto?

  18 december 2016, 09:53

  De belichting die je kiest, is bepalend voor de sfeer van een foto. Dat geldt zeker voor high-key en low-key. Het donkere low-key staat voor pure dramatiek en mystiek. De lichte tonen van een high-key foto roepen associaties op met puurheid, zuiverheid en hoge kwaliteit. In deze expertcursus leer je hoe je de twee effecten kunt bereiken en inzetten.

  Lees verder >>
 • 0 Flitsen bij daglicht voor beginners

  Flitsen bij daglicht voor beginners

  16 december 2016, 10:00

  Flitsen gebeurt meestal bij te weinig licht, zoals 's avonds, in een kamer, of in een studio. Maar een flitser is meer dan een lichtbron om donkere ruimtes te verlichten. Je kunt 'm inzetten om contrasten te beheersen, om beweging te bevriezen of om accenten te verleggen. Dat allemaal gewoon met voldoende omgevingslicht. In deze cursus leer je hoe je de flitser kunt combineren met daglicht.

  Lees verder >>
 • 1 Basiscursus Theaterfotografie

  Basiscursus Theaterfotografie

  28 oktober 2016, 10:00

  Voor de fotograaf betekent een theater of concert: weinig en wisselend licht, veel contrast, een onderwerp dat je beeld uitspringt en een mensenmenigte in je rug. Om dan net dat ene moment vast te leggen, heb je een goede beheersing van de techniek nodig. Wij helpen je op weg.

  Lees verder >>
 • 0 Tips voor een zelfportret

  Tips voor een zelfportret

  2 mei 2016, 10:00

  Iedereen maakt wel eens een foto van zichzelf. Uit ijdeltuiterij, in een creatieve bui of bij gebrek aan model. Met een zelfportret kun je lekker oefenen en experimenteren. Je hoeft immers geen model te regelen of aan te sturen. Hoe krijg je nu een goed zelfportret? Deze tips helpen je op weg.

  Lees verder >>
 • 2 Sportfotografie voor beginners

  Sportfotografie voor beginners

  15 april 2016, 00:00

  Alleen professionals mogen bij grote sportevenementen op de eerste rang fotograferen. Maar als liefhebber kun je toch nog veel bereiken. In deze basiscursus sportfotografie geven we je tips waarmee je zelf direct aan de slag kunt.

  Lees verder >>
 • 0 4 tips voor abstracte fotografie

  4 tips voor abstracte fotografie

  23 december 2015, 11:40

  Vormen en kleuren. Dat is alles wat je overhoudt als je al het herkenbare uit een foto weghaalt. De abstracte fotografie toont niet de werkelijkheid, maar geeft een inkijkje in de verbeelding van de fotograaf. Wij geven 4 tips.

  Lees verder >>
 • 0 Basiscursus: Exif en histogram

  Basiscursus: Exif en histogram

  30 maart 2010, 09:16

  Handige en leerzame informatie in je fotobestand Een digitaal fotobestand bestaat uiteraard voor het belangrijkste deel uit de foto zelf. Het bevat echter nog meer informatie. Een deel kun je zelf toevoegen, zoals trefwoorden en een beschrijving. Een ander deel, dat je niet direct ziet, levert de camera aan: de exif-data of metadata. Ook de foto vertelt, dankzij het histogram, meer dan je zou denken. Allemaal handige informatie waar je wat mee kunt!

  Lees verder >>
 • 0 Feedback: reisfotografie

  Feedback: reisfotografie

  29 maart 2010, 16:14

  Op vakantie maakt iedereen wel eens een foto. De een is wat professioneler met fotograferen bezig dan de ander. Maar wat is nou een mooie reisfoto? In deze superfeedback geeft topfotograaf Jochem Wijnands zijn mening over maar liefst zes lezersfoto's. Uiteraard ontbreken praktische tips evenmin.

  Lees verder >>