Upload jouw foto's
 • 5 Unieke functie Photoshop: verleng je foto met inhoud behouden

  Unieke functie Photoshop: verleng je foto met inhoud behouden

  25 augustus 2019, 07:00

  Tegenwoordig kun je toveren met Photoshop, want een stuk aan je foto plakken wat er eerder nog niet was, is een normale zaak geworden. Dit doe je met de Content Aware (inhoud behouden) functie en we leggen je deze goocheltruc uit met een voorbeeld!

  Lees verder >>
 • 7 Portretten retoucheren met Face-Aware Liquifiy - Gaat dit te ver?

  Portretten retoucheren met Face-Aware Liquifiy - Gaat dit te ver?

  2 februari 2017, 09:00

  Face-Aware Liquify, nieuw in Photoshop 2015.5, maakt het retoucheren van portretten nog makkelijker. Pukkeltjes, vlekjes en rimpels weghalen kunnen we al heel lang, maar deze slimmere variatie van het filter Uitvloeien zorgt dat je de uitstraling en zelfs de anatomie van het gelaat naar wens aanpast.

  Lees verder >>
 • 0 Quickstart: Je foto in mist hullen in Photoshop

  Quickstart: Je foto in mist hullen in Photoshop

  15 december 2016, 10:00

  Nevel en mist hullen het landschap in geheimzinnigheid. De ene vorm van mist is geschikter voor weidse landschappen, terwijl de andere een mooie omkadering vormt voor de focus van de opname. In mist hullen gaat perfect met het Photoshopfilter Andere wolken.

  Lees verder >>
 • 0 Quickstart: digitale regenbui creëren

  Quickstart: digitale regenbui creëren

  8 december 2016, 10:00

  Uiteraard zie je er tegenop om met je dure camera in de stortregen op pad te gaan. Toch kan een fikse plensbui een beeld sterker maken. De foto van deze konikpaarden die tegen de felle wind in stappen, geven we wat meer drama door er bakken digitale regen op los te laten. In werkelijkheid hebben de dieren geen spatje gevoeld.

  Lees verder >>
 • 1 iPad-fotobewerker Photoristic HD - Mobiel finetunen

  iPad-fotobewerker Photoristic HD - Mobiel finetunen

  10 november 2016, 16:09

  Elke week komt er wel een bewerkings-app uit en elke app werkt weer anders. Photoristic HD valt op door zijn gebruiksgemak en de heldere werkomgeving. Deze iPad-app is bedoeld om de kleuren en belichting van foto's te optimaliseren. Die foto's mogen tot 20 MB groot zijn, want Photoristic HD werkt krachtig én snel.

  Lees verder >>
 • 5 Quickstart: Een vintage effect met Google NIK-filters

  Quickstart: Een vintage effect met Google NIK-filters

  28 oktober 2016, 10:00

  Google geeft de professionele Nik Collection gratis weg. Een mooi cadeau, want een tijd geleden moest je voor deze collectie filters nog 150 dollar neertellen. Het gaat om zeven basisfilters die je installeert in Photoshop, Lightroom en Aperture om perfecte zwart-witfoto's, sprekende kleuren en adembenemende hdr-effecten te creëren. Downloaden die handel! En maak bijvoorbeeld eens zo'n prachtig retro-effect.

  Lees verder >>
 • 0 Quickstart: Een stukje erbij knippen met Photoshop CC

  Quickstart: Een stukje erbij knippen met Photoshop CC

  12 oktober 2016, 14:00

  Telkens wanneer een klant aan mijn kapper vraagt om zijn haar 'even bij te knippen', volgt dezelfde flauwe grap. 'Bijknippen lukt niet.' Sinds de laatste versie van Photoshop CC moet hij zijn kappersgrap inslikken, want bijknippen kan wél, met Content Aware Crop. Met het gereedschap Uitsnijden voeg je nieuwe inhoud toe om de compositie te verbeteren.

  Lees verder >>
 • 0 Quickstart: Foto's veranderen in tekeningen met Paper Camera

  Quickstart: Foto's veranderen in tekeningen met Paper Camera

  22 september 2016, 13:00

  De app Paper Camera laat foto's en films eruitzien alsof ze zijn getekend. De app laat zich zelfs bedienen alsof alle knoppen en schermpjes op een vel papier zijn gekriebeld. Je schiet met deze superleuke app rechtstreeks foto's in 'paper style' of voegt het effect achteraf toe in de nabewerking.

  Lees verder >>
 • 0 Quickstart: GPS-locaties in kaart brengen met Geotag Photos

  Quickstart: GPS-locaties in kaart brengen met Geotag Photos

  17 september 2016, 10:00

  Je beheert je foto's in Lightroom en zou graag zien dat dit programma op de kaart toont op welke plekken de kiekjes zijn geschoten. Helaas heeft je camera geen gps en al die locaties met de hand invullen is veel te veel werk. In zo'n geval komt de app Geotag Photos als een geschenk uit de hemel om de reisroute en fotolocaties automatisch in kaart te brengen.

  Lees verder >>
 • 1 Quickstart: Een silhoueteffect creëren in Photoshop Elements

  Quickstart: Een silhoueteffect creëren in Photoshop Elements

  11 juli 2016, 10:00

  Met een silhouetfoto creëer je spanning. De kracht komt van het contrast en de compositie, want in het onderwerp is geen detail meer te zien. Het is één zwart vlak geworden, waarbij alleen de contouren zichtbaar zijn. In de achtergrond moet juist veel licht zijn, we pimpen het achtergrondlicht met Photoshop Elements.

  Lees verder >>