Upload jouw foto's
 • 0 Gebuikersreview Canon EOSM10

  Gebuikersreview Canon EOSM10

  17 mei 2017, 10:00

  Recentelijk had ik de beschikking over een Canon EOS M10 en in dit blog deel ik mijn ervaringen vanuit 2 invalshoeken: de standaard gebruikerservaring en een appels met peren vergelijking met een MFT-camera. Het waarom van dit laatste komt straks uiteraard aan bod. Laten we eerst eens kijken naar de standaard zaken van deze spiegelloze camera uit de EOS M lijn.

  Lees verder >>
 • 0 Foto-toerist: Varend door de Haven en op de Pacific

  Foto-toerist: Varend door de Haven en op de Pacific

  30 oktober 2015, 19:50

  De westkust van de Verenigde Staten biedt niet alleen het toneel aan een divers palet aan fascinerende fauna, maar bij de havens ook aan vliegtuigen die we in Nederland niet of nauwelijks te zien krijgen. Al varend door de haven van San Diego, neemt Ed Steenhoek ons mee op een fototocht waarbij hij bijzondere dieren en vliegtuigen vast legt.

  Lees verder >>
 • 3 Meer mogelijk met Magic Lantern

  Meer mogelijk met Magic Lantern

  8 oktober 2015, 19:00

  Deze keer schrijft Ed Steenhoek een blog voor de fotograaf met wat meer lef. Misschien wel een blog in de categorie "don't try this at home". Dit blog gaat namelijk over Magic Lantern.

  Lees verder >>
 • 6 Foto-toerist op zoek naar architectuur

  Foto-toerist op zoek naar architectuur

  21 augustus 2015, 13:50

  Ed Steenhoek heeft een prachtige reis gemaakt naar San Diego, Amerika. Daar heeft hij veel verschillende onderwerpen gefotografeerd waaronder de architectuur van de USS Midway, een gepensioneerd vliegdekschip van de US Navy. Of is het geen architectuur?

  Lees verder >>
 • 1 Storytelling: een eerste blik op MyAlbum (Bèta)

  Storytelling: een eerste blik op MyAlbum (Bèta)

  12 augustus 2015, 09:00

  Ed Steenhoek schrijft over zijn eerste ervaringen met de bèta versie van MyAlbum. Hij legt uit hoe je als storyteller te werk moet gaan.

  Lees verder >>
 • 4 Foto-toerist in de dierentuin

  Foto-toerist in de dierentuin

  4 augustus 2015, 08:00

  Ed Steenhoek schrijft over zijn fotografie-ervaring in San Diego Zoo; één van de meest gewaardeerde dierentuinen ter wereld.

  Lees verder >>
 • 2 De Canon G7X in de praktijk

  De Canon G7X in de praktijk

  19 juni 2015, 13:43

  Cees de Jonge heeft medio december een review geschreven over de Canon Powershot G7X. Zoals Cees ook in zijn openingszinnen al aanhaalde, is deze Canon een directe concurrent van de Sony RX100. Omdat ik zelf de RX100-II bezit, was een vergelijking nagenoeg een automatisme. Toch is de insteek van dit blog een andere : is deze compactcamera een waardevolle aanvulling naast je spiegelreflex? Het antwoord lees je hieronder.

  Lees verder >>
 • 5 Review: TriggerTrap

  Review: TriggerTrap

  30 januari 2014, 16:00

  Ed Steenhoek gaf zichzelf een klein fotografiecadeautje, de TriggerTrap. Een moderne ontspandraad zodat je je camera met een handige app uitgebreid kan bedienen. Maar is dat echt zo handig? Ed test het!

  Lees verder >>
 • 1 Review: Pentax Q7

  Review: Pentax Q7

  14 november 2013, 10:54

  Met de Pentax Q7 heeft Pentax het paradepaardje in haar Q-reeks geïntroduceerd. Maar is het ook een paradepaardje tussen de systeemcamera's? Ed Steenhoek voelt deze gele 'David' eens nader aan de tand als hij samen met 'Goliath', een Canon EOS 7D, op reis gaat naar Rome.

  Lees verder >>
 • 2 GPS data toevoegen aan je foto

  GPS data toevoegen aan je foto

  6 november 2013, 10:00

  Tegenwoordig kun je aan je foto's zien waar ze genomen zijn. Dat doe je met GPS-tagging. Dat kun je toevoegen met sommige camera's, maar er zijn ook apps en software voor. Ed Steenhoek legt uit hoe je ermee omgaat.

  Lees verder >>