Meld je gratis aan
 • 0 Sony-camera's en wildlife: een goed huwelijk? | 100-400 GM + Sony A7(R)III + Sony A6500

  Sony-camera's en wildlife: een goed huwelijk? | 100-400 GM + Sony A7(R)III + Sony A6500

  29 november 2018, 15:23

  Lang is er met ontzag gesproken over de Sony Alpha-systeemcamera's, maar wildlife en sport leken altijd te ver gegrepen. Er was geen goede telelens voor handen en de autofocus was te langzaam. Maar met de komst van de 100-400 GM telelens, 2 teleconverters, de Sony A9, Sony A7R III en Sony A7 III lijken de kaarten opnieuw geschud. Zijn de Alpha-camera's ook camera's geworden die actie vastleggen? Blogger Erik Keulers testte de telelens en de converters met drie camera's: de Sony A7R III, de Sony A7 III en de Sony A6500.

  Lees verder >>
 • 1 Photokina 2018: Op zoek naar de nieuwe toekomst

  Photokina 2018: Op zoek naar de nieuwe toekomst

  28 september 2018, 13:50

  Deze week is het weer tijd voor de Photokina, de grootste beurs ter wereld op het gebied van fotografie en video, zo geeft de organisatie aan. Blogger Erik Keulers bezocht de Photokina en deelt de opvallendste trends van deze beurs met je.

  Lees verder >>
 • 3 De Sony A7III - Indrukwekkende presentatie voor een indrukwekkende camera

  De Sony A7III - Indrukwekkende presentatie voor een indrukwekkende camera

  24 april 2018, 15:00

  Woensdag 11 april lanceerde Sony Nederland de A7iii-camera aan de Nederlandse pers. Zoom-blogger Erik Keulers beleefde de dag mee en neemt je mee in de belevenissen van de dag en de ervaringen met de A7iii.

  Lees verder >>
 • 0 Fotografeer vogels in een vogelhut

  Fotografeer vogels in een vogelhut

  17 april 2018, 15:30

  Het voorjaar is er weer. De temperaturen lopen voorzichtig op, planten en bomen kleuren weer groen en de vogels laten weer meer van zich horen. Een mooi moment om vogels te fotograferen. Maar hoe kom je dicht genoeg oog in oog met deze kleine zangers? Een fotohut is een van de mogelijkheden. Blogger Erik Keulers probeerde het uit.

  Lees verder >>
 • 2 Is de Sony A9 de ultieme concertcamera? 15 praktijkminuten bij Queen+Adam Lambert

  Is de Sony A9 de ultieme concertcamera? 15 praktijkminuten bij Queen+Adam Lambert

  6 januari 2018, 15:00

  Tijdens zijn vuurdoop als concertfotograaf tijdens het concert van Queen+Adam Lambert krijgt blogger Erik Keulers een tweede buitenkans. Sony Nederland leent hem de Sony A9 met 70-200GM voor het concert. Is de camera ook in deze omstandigheden zo goed als de specificaties op papier doen vermoeden? Erik krijgt 15 minuten de kans om daar achter te komen en deelt hier zijn ervaringen.

  Lees verder >>
 • 2 A Night at the Concert: wanneer je opeens Queen+Adam Lambert mag fotograferen

  A Night at the Concert: wanneer je opeens Queen+Adam Lambert mag fotograferen

  6 januari 2018, 15:00

  Soms zijn er dromen waarvan je altijd denkt dat het dromen zullen blijven. Blogger Erik Keulers merkte dat dat toch niet zo hoeft te zijn. Hij vroeg om de mogelijkheid om het concert van Queen+Adam Lambert in de Ziggo Dome te mogen fotograferen. Minder dan een maand later stond hij in een zinderende concertzaal. In dit deel van de duoblog neemt Erik je mee in zijn persoonlijke ervaringen, van het moment van het verzoek tot het uitpuffen na het concert.

  Lees verder >>
 • 0 A Night at the Concert: de eerste stappen als concertfotograaf bij Queen+Adam Lambert... én de Sony A9 als concertcamera

  A Night at the Concert: de eerste stappen als concertfotograaf bij Queen+Adam Lambert... én de Sony A9 als concertcamera

  6 januari 2018, 15:00

  Hoe voelt het om als amateurfotograaf vlak voor het podium te staan tijdens een concert, zeker wanneer het een concert van je idolen betreft? Blogger Erik Keulers mocht het ervaren, met de Sony A9 in zijn hand!

  Lees verder >>
 • 0 Hoe een kleine wereld groot wordt: LAOWA 60 mm 2:1 Macro

  Hoe een kleine wereld groot wordt: LAOWA 60 mm 2:1 Macro

  8 oktober 2017, 10:00

  Er zijn volop macrolenzen te vinden die bijvoorbeeld een insect of bloem op ware grootte, 1:1, vastleggen. Maar wat als je nu een stapje verder kunt gaan? En voorbij de ware grootte gaat? En dat zonder je bankrekening volledig te plunderen? In deze blog gaat Erik Keulers aan de slag met de Venus Optics LAOWA 60m 2:1 macro van slechts €479,-!

  Lees verder >>
 • 1 Een kwestie van AutoFocus: Sony's A77II vs A6500 vs A7Rii

  Een kwestie van AutoFocus: Sony's A77II vs A6500 vs A7Rii

  14 juli 2017, 11:45

  Mirrorless Camerasystemen worden steeds sneller. Nog niet zo lang geleden werden hun autofocusprestaties gezien als een reden om de camera niet te kopen. Maar hoe hebben deze camera's zich ontwikkelt en kunnen ze inmiddels de strijd aan? Blogger Erik Keulers testte drie Sony-camera's naast elkaar en deelt zijn beeld.

  Lees verder >>
 • 1 Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 3: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  Op zoek naar de fotoclub die bij je past - Deel 3: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  9 februari 2017, 16:00

  Fotografie kun je op veel manier beoefenen. Je hebt de keuze uit verschillende stijlen, digitaal of analoog, en niet onbelangrijk: fotografeer je in verenigingsverband of individueel. In een drietal blogs deelt Erik Keulers zijn ervaringen over het opzetten en fotograferen in een fotoclub en geeft hij een aantal tips. In dit derde deel: 7 tips voor een gezonde fotoclub!

  Lees verder >>