Upload jouw foto's
 • 0 Tips voor het experimenteren met onscherpte in je foto's

  Tips voor het experimenteren met onscherpte in je foto's

  6 maart 2021, 08:46

  Een foto moet scherp zijn, toch? Tenminste, dat is wat je veel fotografen altijd hoort zeggen. Een onscherpe foto is niets waard en moet altijd vermeden worden. We willen daar graag een nuance in aanbrengen, want onscherpte kan wel degelijk een belangrijk en fraai onderdeel van een foto zijn. We leggen uit hoe.

  Lees verder >>
 • 0 Fotografie accessoires voor de lente - voorbereiden op het nieuwe seizoen!

  Fotografie accessoires voor de lente - voorbereiden op het nieuwe seizoen!

  3 maart 2021, 08:50

  De lente komt er weer aan, dus de camera kan - voor zover dat het geval is - uit het vet worden gehaald. Mooi weer, bloeiende natuur en meer mensen op straat betekent meer onderwerpen om te fotograferen. We geven je een aantal tips om goed voorbereid op pad te gaan voor de mooiste lentefoto's.

  Lees verder >>
 • 7 Waarom je telefooncamera soms beter lijkt dan je kostbare échte fotocamera

  Waarom je telefooncamera soms beter lijkt dan je kostbare échte fotocamera

  27 februari 2021, 10:09

  Misschien is het je weleens opgevallen dat als je met je telefoon fotografeert je eenvoudig lichte en heldere beelden maakt op plekken waar je met veel duurdere apparatuur moeite hebt om een goede foto te maken. Is een telefoon dan beter geschikt in die situaties? Of zit er iets anders achter? We leggen je uit hoe het komt.

  Lees verder >>
 • 5 Waarom iedere fotograaf een 50mm in de fototas zou moeten hebben

  Waarom iedere fotograaf een 50mm in de fototas zou moeten hebben

  24 februari 2021, 09:12

  Voor veel fotografen is de 50mm een vaste en vertrouwde basis in de fototas. Dat is niet voor niets zo, want een 50mm heeft kwaliteiten op allerlei gebieden. We leggen uit waarom iedere fotograaf er eentje in de tas zou moeten hebben.

  Lees verder >>
 • 0 Tips voor het afdrukken van je foto's!

  Tips voor het afdrukken van je foto's!

  17 februari 2021, 07:18

  Hoewel het vroeger heel normaal was om je foto's af te (laten) drukken, is dat nu een heel stuk minder populair. Toch is het heel waardevol om je foto's fysiek in handen te kunnen houden. Er is natuurlijk wel een aantal zaken waar je op zult moeten letten, want afdrukken - of je foto's voorbereiden op een afdruk bij een vaklab - is een vak apart.

  Lees verder >>
 • 1 Zo ga je beter fotograferen door goed te leren kijken!

  Zo ga je beter fotograferen door goed te leren kijken!

  13 februari 2021, 09:33

  Goed fotograferen heeft alles te maken met goed kijken. Als je goed kunt kijken en kunt ontdekken, dan worden je foto's daar automatisch beter van. We loodsen je langs een aantal tips waarmee je al snel beter kunt kijken.

  Lees verder >>
 • 1 Zo ga je het beste om met je camera accessoires

  Zo ga je het beste om met je camera accessoires

  10 februari 2021, 07:46

  Je camera-apparatuur is vaak kostbaar en kwetsbaar. Er goed voor zorgen is dus geen overbodige luxe. Dat geldt voor je camera en je objectieven, maar ook voor alle andere onderdelen van je foto-uitrusting. Hoe zorg je ervoor dat alle onderdelen veilig en heel blijven?

  Lees verder >>
 • 0 Inspiratie nodig? Maak eens een fotoserie!

  Inspiratie nodig? Maak eens een fotoserie!

  6 februari 2021, 07:17

  De kans is groot dat je vooral enkele beelden maakt. Foto's die in één keer moeten doen waar ze voor bedoeld zijn: een verhaal vertellen, een contrast laten zien of een onderwerp er op zijn mooist uit laten zien. Toch kan het een interessante uitdaging zijn om eens anders te denken en een serie beelden te maken. We leggen uit hoe je dat doet.

  Lees verder >>
 • 1 Fotografie-handschoenen: welke moet je hebben?

  Fotografie-handschoenen: welke moet je hebben?

  3 februari 2021, 09:25

  Winters weer kan prachtige foto's opleveren. Het grootste nadeel aan de winter is natuurlijk de kou. Een beetje regen of wind stopt een fotograaf niet, maar snijdende kou kan ervoor zorgen dat je snel weer thuis bent. Een goede jas én goede handschoenen zijn daarom belangrijk. Welke handschoenen kun je nu het beste kopen?

  Lees verder >>
 • 0 Panasonic Lumix S 85mm F1.8 - Betaalbare veelzijdigheid

  Panasonic Lumix S 85mm F1.8 - Betaalbare veelzijdigheid

  27 januari 2021, 10:42

  Met de verdere uitbreiding van het fullframe Panasonic S-systeem groeit de vraag naar betaalbare objectieven, met name om te combineren met de S5. Panasonic komt daarom met een serie lichtsterke objectieven met het S-predicaat, waar deze korte tele de eerste van is. Hoe bevalt hij?

  Lees verder >>