Upload jouw foto's
 • 0 Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 2

  Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 2

  3 juni 2020, 07:51

  Eerder schreven we al een artikel over de aandachtspunten voor het aanschaffen van verlichting in de studio. Nu je weet of dat flitslicht of continulicht gaat worden is het tijd om te gaan kijken naar de hoeveelheid kracht die je nodig hebt.

  Lees verder >>
 • 1 Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 1

  Hier moet je op letten bij het aanschaffen van studiolampen - Deel 1

  27 mei 2020, 08:02

  Als je een studio in wilt richten zijn lampen of flitsers waarschijnlijk een erg belangrijk element op je verlanglijstje. Maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je op letten?

  Lees verder >>
 • 0 Fotograferen in burstmodus: verschillende situaties

  Fotograferen in burstmodus: verschillende situaties

  23 mei 2020, 09:10

  In de meeste situaties maak je één foto tegelijk en heb je de tijd om voor elk nieuw beeld te kijken naar de juiste compositie en het juiste standpunt. Toch is dat natuurlijk niet altijd zo. Soms wil je juist snel meerdere beelden achter elkaar maken: een burst. Hoe werkt dat?

  Lees verder >>
 • 0 Waarom je bij een groothoeklens vertekening ziet

  Waarom je bij een groothoeklens vertekening ziet

  20 mei 2020, 07:33

  Groothoek-vertekening is een beeldfout waar veel fotografen dikwijls mee in aanraking komen. Waar komt die vertekening nu eigenlijk vandaan?

  Lees verder >>
 • 1 Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een macro tussenring

  Hier moet je op letten bij het aanschaffen van een macro tussenring

  16 mei 2020, 10:01

  Macrofotografie opent een totaal nieuwe wereld, waarin kleine zaken opeens groots zijn en perspectief en verhouding je kijk op de werkelijkheid veranderen. Macro-objectieven zijn vaak kostbaar, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een macro-tussenring. Wat is dat en waar moet je op letten?Macrofotografie opent een totaal nieuwe wereld, waarin kleine zaken opeens groots zijn en perspectief en verhouding je kijk op de werkelijkheid veranderen. Macro-objectieven zijn vaak kostbaar, maar er zijn ook andere mogelijkheden zoals een macro-tussenring. Wat is dat en waar moet je op letten?

  Lees verder >>
 • 1 Flitsen op het eerste of het tweede sluitergordijn

  Flitsen op het eerste of het tweede sluitergordijn

  13 mei 2020, 07:50

  Het werken met een flitser geeft je als fotograaf enorm veel vrijheid. Ga maar na: je kunt overal en op elk moment het licht creëren dat je graag zou willen gebruiken. Dat vereist natuurlijk wel de nodige oefening en ervaring. Ook is het handig om inzicht te hebben in hoe een flitser nu eigenlijk werkt. Hoe zit het bijvoorbeeld met flitsen op het eerste en het tweede sluitergordijn?

  Lees verder >>
 • 1 Makkelijke opstellingen voor low-key fotografie

  Makkelijke opstellingen voor low-key fotografie

  2 mei 2020, 10:08

  Low-key foto's zijn vaak prachtig om te zien door de sterke focus op het onderwerp en de dramatische belichting. Een donker beeld met nét de goede elementen belicht zorgt ervoor dat je twee keer kijkt. Het is dan ook logisch dat veel fotografen dit soort beelden willen maken. Het lijkt ingewikkeld, maar in feite is het maken van een 'low-key' foto helemaal niet zo moeilijk. We leggen uit hoe je dit gemakkelijk doet.

  Lees verder >>
 • 0 De verschillende kleurruimten uitgelegd

  De verschillende kleurruimten uitgelegd

  29 april 2020, 08:04

  Als je digitaal fotografeert zie je ongetwijfeld regelmatig de termen AdobeRGB en sRGB voorbij komen. Beiden zijn het kleurruimtes. Maar wat is een kleurruimte nu eigenlijk en wat is dan het verschil tussen die voorgaande twee kleurruimtes?

  Lees verder >>
 • 0 Afstand: het geheime gereedschap van de fotograaf

  Afstand: het geheime gereedschap van de fotograaf

  25 april 2020, 11:37

  Als je een goede foto wilt maken is er een aantal zaken waar je op let: compositie, kleur, een interessant onderwerp en mooi licht. Er is echter nog een belangrijk element dat vaak het onderspit delft: afstand. In veel fotografie-genres is afstand namelijk een oplossing voor veel problemen.

  Lees verder >>
 • 0 Review: Fujifilm X100V

  Review: Fujifilm X100V

  24 april 2020, 10:13

  De Fujifilm X100V is het vijfde model in de reeks X100-camera's die Fujifilm sinds 2010 op de markt brengt. Deze X100V is een prachtig staaltje ontwerp en techniek voor de stijlvolle (straat)fotograaf. Is-ie net zo goed als-ie eruitziet ...?

  Lees verder >>