Upload jouw foto's
 • 2 Waarom elke fotograaf het histogram moet kunnen lezen

  Waarom elke fotograaf het histogram moet kunnen lezen

  29 oktober 2018, 15:09

  Het histogram is een grafische weergave van de verdeling van het licht over het aantal pixels van je sensor. Het komt je fotografie ten goede als je deze begrijpt. Hieronder een aantal redenen waarom het handig is als je het histogram kunt lezen.

  Lees verder >>
 • 3 8 redenen om je autofocus uit te zetten

  8 redenen om je autofocus uit te zetten

  29 oktober 2018, 11:24

  Het komt weleens voor dat je camera in de autofocus-stand op het verkeerde scherpstelt of niet weet waar het op moet focussen en je de foto niet eens laat maken. In sommige situaties is het beter om van AF naar de Manual Focus-stand op je objectief te switchen om zelf het scherpstellen in de hand te hebben.

  Lees verder >>
 • 0 Wat en hoe te fotograferen in de regen

  Wat en hoe te fotograferen in de regen

  24 oktober 2018, 11:13

  Na een lange warme zomer wordt het weer kouder en natter. De regen en donkere wolken kunnen gave, sfeervolle beelden opleveren. Daarbij is het handig om te weten hoe je je camera beschermt tegen de regen.

  Lees verder >>
 • 6 De 6 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Rotterdam

  De 6 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Rotterdam

  23 oktober 2018, 08:29

  Rotterdam. Een stad dat zich na de Tweede Wereldoorlog opnieuw heeft opgebouwd met moderne architectuur, maar waar ook historische stadsdelen overeind zijn blijven staan. Hier bevinden zich dé plekken voor coole straat- en architectuurfoto's.

  Lees verder >>
 • 2 Hoe je je Fine Art Photography verbetert

  Hoe je je Fine Art Photography verbetert

  22 oktober 2018, 12:21

  Fine Art is een omstreden term. Het is vaak niet duidelijk wat het inhoudt. Sommigen verstaan er bewerkte beelden onder, maar het gaat eigenlijk om foto's die een bepaalde visie uitdragen. Natuurlijk kan bewerking daarbij helpen om de boodschap over te dragen. Een paar handvatten kunnen je vooruithelpen een sterke visie in je portfolio te leggen.

  Lees verder >>
 • 2 7 locaties voor de mooiste bosfoto's

  7 locaties voor de mooiste bosfoto's

  17 oktober 2018, 11:14

  Op zoek naar een fotogeniek bos waar je het herfstlicht dat zich tussen de bomen dringt of een prachtige paarse heide kunt vastleggen? Hier een aantal locaties op een rij.

  Lees verder >>
 • 2 Even geen inspiratie om te gaan fotograferen? Hier 6 creatieve ideeën!

  Even geen inspiratie om te gaan fotograferen? Hier 6 creatieve ideeën!

  15 oktober 2018, 11:26

  Elke fotograaf kent het wel: de zogenaamde photographer's block. Je hebt even geen inspiratie om te fotograferen. Struin dan bijvoorbeeld Pinterest af of kom op nieuwe ideeën door dit artikel te lezen!

  Lees verder >>
 • 0 Spelen met het licht bij macrofotografie

  Spelen met het licht bij macrofotografie

  12 oktober 2018, 11:00

  Het goed belichten van een macrofoto is nog niet zo makkelijk. Hoe dichter je namelijk op je onderwerp kruipt, hoe meer licht er verloren gaat. Daarnaast werk je met snelle, bewegende insecten. Zo ben je al snel gebonden aan het beschikbare licht. In de Zoom Academy Cursus Macrofotografie leggen we je onder andere uit bij welk licht je mooie macrofoto's maakt.

  Lees verder >>
 • 1 5 tips voor de mooiste paddenstoelen macrofoto's

  5 tips voor de mooiste paddenstoelen macrofoto's

  9 oktober 2018, 10:00

  Een paddenstoel is een fijn onderwerp (om te oefenen) met macrofotografie. Paddenstoelen blijven gewoon stilstaan, terwijl jij de tijd neemt om vanaf een statief verschillende instellingen uit te proberen. Hieronder geven we je een paar tips voor het fotograferen van paddenstoelen.

  Lees verder >>
 • 2 De 7 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Amsterdam

  De 7 mooiste fotolocaties om te fotograferen in: Amsterdam

  4 oktober 2018, 12:17

  De Amsterdamse straten, grachten en pleinen doen het vrijwel altijd goed op beeld. Hieronder vind je een aantal andere spots dan de Prinsengracht of het Museumplein voor de beste shots.

  Lees verder >>