Upload jouw foto's
 • 0 UPDATE: Onmisbare camera accessoires | VLOG Toine Westen

  UPDATE: Onmisbare camera accessoires | VLOG Toine Westen

  13 juni 2018, 10:00

  Wil je meer weten over verschillende camera-accessoires? Zoom.nl vlogster Toine Westen legt het jou uit! Tweewekelijks komt er een nieuwe vlog uit. Toine gaat je een paar belangrijke camera-accessoires laten zien. Zo kom je niet alleen te weten hoe deze accessoires werken, je leert namelijk hoe je deze kunt gebruiken om je foto's te verbeteren.

  Lees verder >>
 • 1 Welk statief kies je voor landschapsfotografie?

  Welk statief kies je voor landschapsfotografie?

  26 december 2017, 10:00

  Een statief is onmisbaar bij landschapsfotografie. Er bestaan vele soorten en maten. Maar welke kies je? Toine Westen geeft je 7 tips om op te letten bij de aanschaf van een nieuw statief.

  Lees verder >>
 • 20 Autofocus of handmatig scherpstellen - Welke kun je beter gebruiken?

  Autofocus of handmatig scherpstellen - Welke kun je beter gebruiken?

  1 september 2017, 10:00

  De autofocus van je camera. Een superhandige functie, die in veel situaties prima werkt. Maar het is wel belangrijk dat je weet hoe je de autofocus kunt gebruiken en wanneer handmatig scherpstellen misschien toch handiger is. Toine Westen geeft je uitleg en tips.

  Lees verder >>
 • 11 Dubbele belichting: een spannende en creatieve techniek

  Dubbele belichting: een spannende en creatieve techniek

  23 juli 2017, 10:00

  Foto's gemaakt met 'dubbele belichting' kunnen hele verrassende resultaten opleveren. Toine Westen legt je in dit artikel uit wat dubbele belichting is, wat je ermee kunt en waarom het zo'n spannende techniek is.

  Lees verder >>
 • 18 Tussenringen: interessante accessoires voor macrofotografie

  Tussenringen: interessante accessoires voor macrofotografie

  12 april 2017, 10:00

  Door het vrolijke lenteweer krijg je vanzelf zin om voorjaarsbloeiers te fotograferen. Een dankbaar onderwerp voor macrofotografie. En of je nu wel of (nog) geen duur macro-objectief hebt, met tussenringen kun je toch macrofoto's maken. Toine Westen geeft uitleg over dit handig accessoire.

  Lees verder >>
 • 0 Lichtvervuiling en de Nacht van de nacht

  Lichtvervuiling en de Nacht van de nacht

  27 oktober 2016, 15:54

  Tijdens de Nacht van de nacht gaan de lichten uit. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk buitenverlichting, straatlantaarns, lampen in kassen, verlichte reclameborden, sierverlichting van monumenten, lampen in huis en lichten in bedrijven gedoofd worden. Op die manier wordt aandacht gevraagd voor de lichtvervuiling in Nederland.

  Lees verder >>
 • 0 Hoe fotografeer je vallende sterren - 12 en 13 augustus

  Hoe fotografeer je vallende sterren - 12 en 13 augustus

  10 augustus 2016, 10:00

  De bekendste "vallende sterrenregen" van het jaar komt er weer aan. In de nacht van 12 op 13 augustus vindt het jaarlijkse maximum plaats van de meteorenzwerm Perseïden. Lijkt het je leuk om die te fotograferen? Lees dan dit artikel van Toine Westen.

  Lees verder >>
 • 3 Wat zit er in de tas van Toine Westen

  Wat zit er in de tas van Toine Westen

  15 juli 2016, 10:30

  In de rubriek 'Wat zit er in de tas van ...' laten Zoomers zien wat zij in hun cameratas hebben zitten. Vandaag de tas van professioneel natuur- en landschapsfotograaf Toine Westen.

  Lees verder >>
 • 30 7 tips voor het fotograferen van de (bloed)maan

  7 tips voor het fotograferen van de (bloed)maan

  25 september 2015, 14:53

  Maandagochtend heel vroeg vindt een maansverduistering plaats, ook wel bloedmaan genoemd. Maar wanneer je de maan probeert te fotograferen met de automatische stand van je camera, eindig je meestal met een witte schijf zonder details tegen een zwarte achtergrond. Deze 7 tips van Toine Westen helpen je op weg naar mooie foto's van de (bloed)maan.

  Lees verder >>
 • 26 Tips voor het fotograferen van vallende sterren

  Tips voor het fotograferen van vallende sterren

  7 augustus 2015, 00:00

  In het weekend van 29, 30 en 31 juli zijn er weer volop vallende sterren zichtbaar. Het hoogtepunt is tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.00 en 04.00 uur, richting het noordoosten. Maar wat is zo'n vallende ster nou eigenlijk en hoe fotografeer je die? Met deze tips kun je er de mooiste foto's van maken!

  Lees verder >>