Upload jouw foto's
 • 1 Fotograferen bij hoog contrast - overbrug de verschillen

  Fotograferen bij hoog contrast - overbrug de verschillen

  17 april 2019, 13:26

  Iedere fotograaf loopt er wel eens tegenaan: een situatie met een onoverbrugbaar contrast. De gevolgen: uitgebeten hooglichten of dichtgelopen schaduwen. Wij geven je tips om in zo'n situatie toch een goede plaat te maken.

  Lees verder >>
 • 0 Lightpainting: Schilderen met licht

  Lightpainting: Schilderen met licht

  7 december 2017, 14:02

  Lightpainting is een techniek waarbij je werkt met open sluiter en bewegende lichtbronnen. De resultaten zijn vaak heel bijzonder, omdat je een niet-bestaande wereld creëert. Wat heb je er voor nodig en hoe werkt het precies?

  Lees verder >>
 • 12 Basiscursus: Links of rechts belichten?

  Basiscursus: Links of rechts belichten?

  12 mei 2017, 13:00

  Er zijn fotografen die voor de optimale beeldkwaliteit altijd 'op rechts' belichten. Anderen zweren bij het tegenovergestelde. Wat bedoelen ze hiermee en wie mag je geloven? We zochten het voor je uit en geven ons onafhankelijke oordeel.

  Lees verder >>
 • 5 Urbexfotografie voor beginners - de schoonheid van het verval

  Urbexfotografie voor beginners - de schoonheid van het verval

  24 maart 2017, 10:00

  Urbexfotografie, waarbij je verlaten gebouwen en terreinen betreedt, is populair. Vanwege de mooie platen, maar ook om de spanning en het avontuur. In deze basiscursus lees je alles over urbexfotografie, van de voorbereidingen tot het opsporen van mooie locaties.

  Lees verder >>
 • 7 De do's en don'ts van drones

  De do's en don'ts van drones

  30 december 2016, 10:00

  De populariteit van drones zal niemand zijn ontgaan. Regelmatig zijn de kleine vliegmachientjes in het nieuws. Helaas zelden positief. Er gebeuren nogal wat ongelukjes door minder bedreven brokkenpiloten. Wat kan wel en wat niet met drones? En hoe schiet je er unieke beelden mee?

  Lees verder >>
 • 1 Tips om te experimenten met fotografie tijdens de vakantie

  Tips om te experimenten met fotografie tijdens de vakantie

  5 augustus 2016, 09:20

  Het aanleren van nieuwe technieken brengt je fotografie naar een hoger plan en is leuk om te doen, maar het ontbreekt je vaak aan kostbare tijd. Vakantie is dan een mooie periode om te experimenteren met HDR, filters, timelapse en andere technieken.

  Lees verder >>
 • 3 Witbalans uitgelegd

  Witbalans uitgelegd

  11 februari 2016, 07:07

  Om de kleuren op een foto zo realistisch mogelijk weer te geven, heeft een camera een witbalansinstelling. Die heeft een behoorlijke invloed op het eindresultaat, zeker in extreme situaties. Alle reden om dit onderwerp eens uit te leggen.

  Lees verder >>
 • 3 Checklist: statieven

  Checklist: statieven

  4 augustus 2010, 11:55

  Bij veel vormen van fotografie is een statief bijna onontbeerlijk. Wil je een (nieuw) statief kopen, maar raak je in de wirwar van soorten, afmetingen en merken de weg kwijt? Heb je geen idee waar je op moet letten en wat écht belangrijk is? Deze checklist geeft het houvast dat je nodig hebt in de speurtocht naar jouw ideale steun en toeverlaat. Uiteraard komt ook de perfecte statiefkop aan bod.

  Lees verder >>