Upload jouw foto's
 • 0 Portretfotografie tot in de puntjes: retoucheren van kleding

  Portretfotografie tot in de puntjes: retoucheren van kleding

  28 oktober 2020, 07:11

  Het gezicht is doorgaans veruit het belangrijkste onderdeel van een portretfoto, maar onderschat andere elementen niet. Zo zijn ook de kleding en de omgeving van je model van groot belang. Bewerkingen op het gebied van de omgeving en de kleding hebben dan ook een flink effect op het totaalbeeld.

  Lees verder >>
 • 0 Voedsel als stilleven: een paar tips om mee aan de slag te gaan

  Voedsel als stilleven: een paar tips om mee aan de slag te gaan

  27 oktober 2020, 08:55

  Haal de Van Gogh in jezelf naar boven en maak de Cézanne in je los! Voedsel laat zich perfect portretteren en kent ongekende mogelijkheden. Speel met vormen en met kleuren en schep de meest uitgekiende composities. Kun jij je meten met de grote meesters en een indrukwekkend stilleven vervaardigen?

  Lees verder >>
 • 1 De beste manier om je foto te verscherpen in Lightroom

  De beste manier om je foto te verscherpen in Lightroom

  26 oktober 2020, 06:48

  De laatste stap in een bewerking is dikwijls het verscherpen van de foto. Lightroom Classic doet dit standaard al een klein beetje voor je, maar het is slechts een gemiddelde verscherping. Iedere afbeelding vraagt om wat anders.

  Lees verder >>
 • 0 Dieren fotograferen: tips om er buiten mee aan de slag te gaan

  Dieren fotograferen: tips om er buiten mee aan de slag te gaan

  21 oktober 2020, 07:51

  Voor je buiten écht aan de slag gaat, moet je even over een paar dingen nadenken. Waar ga je bijvoorbeeld naartoe? Ga je met je trouwe viervoeter richting de kust en schiet je daar je meest verfrissende platen? Wat je ook kies: buiten fotograferen is geweldig en iedere dag is anders. Pak je camera en trek eropuit!

  Lees verder >>
 • 0 Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  Thuis aan de slag: details en kleuren optimaliseren in je macrofoto's

  20 oktober 2020, 08:46

  De kleuren zijn na het maken van je foto's vaak niet optimaal. Al helemaal niet als je in raw fotografeert, omdat deze bestanden nog ruwe diamanten zijn die geslepen moeten worden. Ook de contrasten en details kunnen nog wel een oppoetsbeurt gebruiken. In Lightroom is dit een fluitje van een cent.

  Lees verder >>
 • 0 High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  High- en low-key fotografie: tips voor in de studio

  20 oktober 2020, 07:13

  Een high-key-foto is helder en licht van toon, met vooral wit en vele tinten lichtgrijs. Een low-key-foto bevat juist veel zwart en donkere tonen. Lees hier hoe je zelf zulke sfeervolle platen maakt.

  Lees verder >>
 • 0 Werken met Lightroom en Photoshop: personen verwijderen uit je foto

  Werken met Lightroom en Photoshop: personen verwijderen uit je foto

  19 oktober 2020, 06:47

  Lightroom kan veel! Maar zeker niet alles. Wellicht vind je de twee wandelende mensen twee storende facturen in de foto. Stel dat je deze twee mensen wilt verwijderen. Dat kan in Lightroom, maar Lightroom zal er meer moeite mee hebben dan Photoshop.

  Lees verder >>
 • 5 Sterrenfotografie: zo belicht je de voorgrond

  Sterrenfotografie: zo belicht je de voorgrond

  16 oktober 2020, 09:10

  Astrofotografie levert vaak adembenemende beelden op. Vaak zijn de beelden waarin ook een gedeelte van de voorgrond wordt belicht extra interessant. De voorgrond fraai belichten is echter een vak apart. Hoe je dat voor elkaar krijg leren we je in dit artikel.

  Lees verder >>
 • 0 Fotowedstrijd: Zwart-wit

  Fotowedstrijd: Zwart-wit

  14 oktober 2020, 11:02

  Doe mee met de fotowedstrijd 'Zwart-Wit' en maak kans op een publicatie in het magazine en wordt besproken in de volgende livestream. Dus stuur jouw mooiste zwart-wit foto in!

  Lees verder >>
 • 0 Het geheim voor krachtige portretten: communicatie

  Het geheim voor krachtige portretten: communicatie

  14 oktober 2020, 08:53

  Als fotograaf wil je karaktervolle en sprekende portretten maken, maar dat is veel moeilijker dan je in eerste instantie zou denken. Het vereist een hoop verschillende vaardigheden, en niet alleen op puur fotografisch gebied. Zo is er goede communicatie met je model voor nodig en spelen licht en compositie ook een belangrijke rol.

  Lees verder >>