Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Expertuitdaging: Het Leven op Straat

Straatfotografie

Na de zomer is iedereen weer teruggekeerd naar de alledaagse routines en de dagen worden langzaam steeds korter. Maar dit betekent niet dat je inspiratie ook in een sleur moet belanden. Bij dezen dagen we jullie uit om het leven op straat te fotograferen! Op de weg naar het werk, of juist onderweg naar de supermarkt, overal is de dynamiek van het leven zichtbaar. Dus leg de camera niet links deze maanden, maar creëer je eigen levendige tableau van het alledaagse leven op straat.

Mensen

Straatfotografie onderscheidt zich van de andere fotografiegenres, doordat het zich focust op mensen, maar niet in een portretvorm. Het draait allemaal om mensen, het liefst middenin hun dagelijkse bezigheden. De spontante en 'echte' momenten is wat straatfotografie zo bijzonder maakt. Zorg dus dat je probeert om onopvallend, maar niet stiekem, mensen op de foto te zetten. Mensen zorgen er automatisch voor dat je beeld 'leeft' en het wordt gelijk interessant om naar te kijken.

Instellingen

Bij straatfotografie komt het vaak voor dat je spontaan iets interessant tegenkomt. Enkele seconden heb je dan maar de tijd om het moment te vangen met je camera, voordat het weer weg is. En, hoe zonde is het om nét dat perfecte moment te moeten missen, omdat je camera niet goed ingesteld staat? Het handigste is dus om te zorgen dat je camera vooraf al helemaal goed is ingesteld.

Compositie

Ondanks dat het vaak de spontane momenten zijn die je straatfoto maken, helpt het om verschillende standpunten uit te proberen in je beeld. Vanaf ooghoogte werkt uiteraard prima als je snel moet reageren om een situatie, maar wanneer je lang op één punt blijft zitten dan kan het interessant zijn om te spelen met je standpunten. Probeer eens vanuit een heel laag of juist een heel hoog standpunt te fotograferen. Gegarandeerd dat het een totaal ander beeld zal opleveren! Wil je meer tips? Bekijk dan onze spoedcursus straatfotografie!

Bovenstaande foto is gemaakt door Frans Arts, fransarts1946.

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Het leven op Straat". De sluitingsdatum is 17 november 2019.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur jouw mooiste foto in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Het leven op Straat’ en wie weet wordt jouw foto gepubliceerd in de volgende editie van Zoom.nl! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95.
Winnaars
X