Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Expertuitdaging: Menselijke Maat

Landschapsfotografie

Voor de volgende expertuitdaging willen we je uitnodigen om een landschapsfoto te maken binnen het thema ‘menselijke maat.’ Een perfect landschap, met één of meer mensen om de grootsheid en uitgestrektheid van dit landschap weer te geven. Dus ga eropuit, zoek een fantastisch landschap en ga deze uitdaging aan!

Landschap

De ‘challenge’ van deze expertuitdaging is deels om een goede landschapsfoto te maken. Daarbij is voorbereiding heel erg belangrijk. De locatie, het licht en de compositie moeten allemaal samenkomen tot een prachtig resultaat. Bereid je dus terdege voor, neem een statief mee en wees op tijd op de gekozen locatie. Zodra je eenmaal aangekomen bent op de perfecte plek, kun je een stapje verder gaan en een individu toevoegen.

Persoon

Deze uitdaging bevat ook een menselijk onderdeel. Het thema ‘de menselijke maat’ betekent in dit geval dat we willen dat je een individu in het landschap plaatst. Zorg er dus voor dat de persoon een passende plek krijgt in je landschapsfoto. Je kunt met behulp van die persoon de grootsheid van het omliggende landschap laten zien door je model van enige afstand te fotograferen en veel van de omgeving mee te pakken.

Zelfontspanner

Wil je deze uitdaging in je eentje voltooien? Gebruik dan jezelf als model. Nadat je een fantastisch landschap hebt gevonden met prachtig licht, zet je de camera op statief en neem je zelf plaats in het landschap. Hiervoor kun je de zelfontspanner (op 10 seconden) of een afstandsbediening gebruiken. Het kan lastig zijn om je het complete plaatje voor te stellen met jezelf als model. Probeer dus verschillende standpunten en composities uit, zodat jij en het landschap samen een uitgebalanceerd totaalbeeld vormen.

Bovenstaande foto is gemaakt door Piet Haaksma, phaaksma

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Menselijke Maat". De sluitingsdatum is 6 april 2020.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur jouw mooiste foto in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Menselijke Maat’ en wie weet wordt jouw foto gepubliceerd in de volgende editie van Zoom.nl! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95.
Winnaars
X