Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Expertuitdaging: Zomerse Foodfotografie

Zomerse Foodfotografie

Voor de volgende expertuitdaging is de opdracht: maak een zomerse foodfoto. Een foto die er zó lekker uitziet dat je al begint te watertanden en eigenlijk niet kunt wachten om dit moois meteen op te eten. Het is nog een hele uitdaging om eten goed én smakelijk op de foto te zetten. Lees verder en ga die uitdaging aan!

Aankleding

Een foto van eten moet niet alleen technisch goed zijn. Het eten moet er ook echt lekker uitzien. Je kunt kiezen om een bord met eten mooi op te maken, door bijvoorbeeld de saus er apart naast te sprenkelen. Of je kunt ingrediënten apart op een bord of plank leggen om voedsel in zijn puurste vorm te laten zien. De beste aanpak hangt af van het eten en de ingrediënten. Probeer lekker te spelen met je eten en kijk wat het smakelijkst oogt!

Compositie en kleuren

Om een foodfoto interessant en smakelijk te laten overkomen, kun je gebruikmaken van verschillende composities en kleuren. Fotografeer recht van bovenaf (‘flat lay’) of onder een schuine hoek. Het perspectief en de compositie van de ingrediënten spelen een grote rol bij de uitstraling. Daarnaast is kleur een belangrijk ingrediënt. Een kleurrijk bordje eten komt vaak appetijtelijker over dan een homogeen prutje. Een heldere kleur oogt al snel een stuk frisser, dus gebruik verse producten voor je foodfoto. Let daarnaast op de verschillende texturen die in elkaar overlopen in je gerecht. Knapperig eten gecombineerd met een druppelend sausje komt al snel goed over als beeld.

Licht

Ook het licht is een belangrijk element bij foodfotografie. Een heldere foto waar de kleuren uit springen, ziet er smakelijker uit dan een te donkere foto met veel diepe schaduwen. Zeker bij het thema zomerse foodfotografie is een mooie lichte foto belangrijk. Probeer schaduwen in te vullen met bijvoorbeeld een reflectiescherm, of gebruik meerdere lichtbronnen voor een sprankelende en frisse verlichting.

Bovenstaande foto is gemaakt door Sierk Buwalda, sierk.zoom.nl

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Foodfotografie". De sluitingsdatum is 12 juli 2020.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur jouw mooiste foto in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Zomerse Foodfotografie’ en wie weet wordt jouw foto gepubliceerd in de volgende editie van Zoom.nl! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95.
Winnaars
X