Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Expertuitdaging: Reflecties

Reflecties

Een mooie compositie maken in je foto wordt door het spelen met reflecties en weerspiegelingen nog leuker! Het is echter niet eenvoudig om die goed vast te leggen. En dat is waar het in deze nieuwe expertuitdaging om draait: we dagen jullie uit om een foto te maken met een reflectie!

Water of spiegel

Reflecties kun je vinden op verschillende plekken. Zo heb je de weerspiegeling van een echte spiegel of van een raam, en natuurlijk kan stilstaand water ook heel goed dienen als weerspiegeling. Maar je kunt reflecties ook in veel andere, originelere oppervlakken vinden, zoals deurknoppen, je waterkoker of een fietsbel. Voor wat voor reflectie je ook gaat, leef je helemaal uit en wees creatief!

Standpunt

Ga je voor een mooi symmetrisch beeld of wil je door middel van reflecties een abstract geheel creëren? Wat het effect is, hangt heel erg af van je standpunt. Voor een symmetrisch beeld kun je bijvoorbeeld je camera dicht bij het spiegelende oppervlak houden. Welk standpunt zorgt voor de mooiste weerspiegeling en compositie? Verander ook eens je afstand tot het onderwerp en zie wat die beweging verandert aan de compositie. Heb je de perfecte hoek gevonden? Begin dan met vastleggen!

Polarisatiefilter

Bij reflecties denk je al snel aan het gebruik van een polarisatiefilter om deze reflecties te verminderen. Een polarisatiefilter kan er namelijk voor zorgen dat spiegelende oppervlakken minder weerspiegelen. Je kunt het filter echter ook in tegengestelde richting draaien, waardoor je het spiegelende effect mooi kunt doseren. Houd er wel rekening mee dat het filter ook de kleurweergave beïnvloedt. Fotografeer daarom in raw en bewerk je kleuren achteraf in een raw-editor.

Bovenstaande foto is gemaakt door Simon Bregman, simonb93.zoom.nl

LET OP

De uiterlijke datum om mee te doen met deze fotowedstrijd is naar voren verplaatst. In het magazine staat zondag 18 oktober. Dit moet zondag 4 oktober zijn. Onze excuses voor het ongemak, en succes met deze expertuitdaging!

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Reflecties". De sluitingsdatum is 4 oktober 2020.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur je fraaiste resultaat in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Reflecties’, en wie weet staat jouw foto de volgende keer wel in het nieuwe Zoom.nl-magazine! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95.
Winnaars
X