Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Spoedcursus: Nederlands Winter Fenomeen

Nederlands winter fenomeen

Spoedcursus

Voor de volgende spoedcursus zijn we op zoek naar een schitterende foto van een Nederlands winter fenomeen! Hieronder geven we je een aantal tips en onderwerpen om mee aan de slag te gaan.

Mist & Sneeuw

Bij mist maar ook zodra alles met een laag sneeuw is bedekt, is een camera geneigd te kort te belichten. Omdat er enorm veel wit in beeld is, denkt het toestel zo overbelichting te voorkomen. Het gevolg is dat de foto grauw en grijs wordt. In de M-stand stel je in dat geval de belichting zo in, dat het belichtingsbalkje bijvoorbeeld +1 of +2 aangeeft. Zodat de belichting wel klopt en wit echt wit wordt.

Dauw

Dauw is neergedaalde mist die je vaak op planten, bloemen en andere voorwerpen kunt vinden in de ochtend. Het zijn prachtige druppeltjes die je vaak heel mooi afzonderlijk van elkaar een object kunt zien liggen of hangen, bijvoorbeeld aan een spinnenweb of op een bloem. Dit is een prachtig onderwerp voor een fraaie fotoserie in close-up of zelfs macro. Ga dus dichtbij je onderwerp staan en stel scherp op een of meerdere druppeltjes. Een lichtsterke lens werkt vaak prachtig, kies dus een mooi groot diafragma (een klein f-getal) en zorg voor de nodige onscherpte in de voor en achtergrond. Fotografeer tegen het licht in voor het sterkste en fraaiste effect met prachtige contrasten en tonen.

Bovenstaande foto is gemaakt door rinske.zoom.nl

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Nederlands winter fenomeen". De sluitingsdatum is 1 november 2020.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur jouw mooiste Nederlandse winter fenomeen in voor deze fotowedstrijd en maak kans op een publicatie in het magazine met jou tips voor het maken van zo'n foto.
Winnaars
X