Upload jouw foto's
fotowedstrijd: Expertuitdaging: Dubbele Belichting

Dubbele Belichting

In de camera

Om een opname te maken met een dubbele belichting kun je vaak al in de camera deze optie selecteren. Bij een Canon-camera heet deze optie Meerdere opnamen en bij Nikon Meervoudige belichting. Om een foto te maken met een dubbele belichting kies je voor twee opnamen. Natuurlijk kun je ook twee losse foto’s maken en deze later met een bewerkingsprogramma samenvoegen.

Dromerige sfeer

Door een dubbele belichting te gebruiken, kun je een prachtig dromerig beeld creëren. Voor een zachte sfeer kun je een onscherpe en een scherpe foto van hetzelfde onderwerp samenvoegen. Je kunt ook een foto met mooie zachte bokeh samenvoegen met een scherpe foto van het onderwerp. Dan krijg je een mooi dromerig effect. Ga vooral veel uitproberen en kijk wat jij mooi bij elkaar vindt passen!

Onderwerpen

Je kunt ontzettend veel onderwerpen gebruiken om een originele foto met dubbele belichting te maken. Je kunt de natuur in om bomen, bladeren, paddenstoelen of andere structuren te fotograferen. Daarnaast kun je ook besluiten om een portret te combineren met elementen uit de natuur. De opties zijn eindeloos, dus je kunt er helemaal je creativiteit in kwijt!

Bovenstaande foto is gemaakt door Wilma Doornhein, maartje1962.zoom.nl

Voor deze fotowedstrijd zijn we op zoek naar foto's met het thema "Dubbele Belichting". De sluitingsdatum is 15 november 2020.

Meedoen doe je als volgt:

1
Klik op 'Ja, ik doe mee'
2
Je wordt doorgeleid naar jouw foto-overzicht.
3
Selecteer een van jouw mooiste foto's, die aansluit op het thema.
4
Stuur je fraaiste resultaat in voor de Zoom.nl-fotowedstrijd ‘Expertuitdaging – Dubbele Belichting’, en wie weet staat jouw foto de volgende keer wel in het nieuwe Zoom.nl-magazine! Daarnaast ontvangt de winnaar een Case Logic-cameratas ter waarde van € 72,95.
Winnaars
X