774 keer bekeken
0

Night of the Owl .......

29 mei, 2006
De Laplanduil, latijnse naam Strix Nebulosa. Komt voor in Noord-Europa. Azie en Noord-Amerika, vooral in dennen- sparren- en Larixbossen. Zijn grootte is ongeveer 65-70 cm en hij weegt tot 1400 gram. De laplanduil is bijna zo groot als de grootste uil, de Oehoe. Maar hij weegt maar de helft, zijn grote gestalte is één illusie van veren. De laplanduil is zo licht, omdat hij bijna alleen van kleine woelmuizen leeft, zo'n 4 per dag! Dat is weinig voor zo'n grote uil. Hij kan zijn prooi tot op 1 km. afstand opsporen en kan zelfs hun plaats onder de sneeuw bepalen. zjn ogen en oren zijn dan ook perfect. Hij kan zijn kop dan ook 180 graden draaien, de grote veren ringen om zijn ogen zorgen dat elk geluid naar zijn oren wordt geleid. Hij heeft een spanwijdte van zijn vleugels van zo'n 1,5 meter. Als hij kleintjes heeft, verdedigt hij deze zeer fel, hij kan ook mensen dan ernstig verwonden! De Laplanduil is helaas ook een zeldzame soort aan het worden! Liefst groot bekijken! Groetjes van tina.
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Komt voor in