462 keer bekeken
0

Guard duty .................

19 juni, 2006
Dit is een stokstaartje. Ze worden zo genoemd, omdat als ze op wacht staan, altijd op hun achterpoten en op hun staart gesteund de omgeving zitten af te speuren, en op het moment dat ze iets verdachts zien, slaan ze alarm. Ze komen voor in Angola, Namibie, botswana en Zuid - Afrika. Ze voeden zich met insecten, reptielen. kleine zoogdieren en eieren. Ze worden gemiddeld 13 jaar en wegen 500 tot 1000 gram. Het stokstaartje kan heel goed zien, waardoor hij in staat is roofvogels al op grote afstand te ontdekken. Hij kan zelfs een voor hem onschuldige gier, onderscheiden van een arend op grote afstand. Zijn gehoor is net zo goed als bij de mens. Ze leven in groepen van ongeveer 30 dieren, en ze hebben hun huisje onder de grond, een heel gangenstelsel met echte kamertjes, een kamertje om de jongen groot te brengen,een kamertje voor zichzelf, maar ook een w.c.kamertje, om hun behoefte te doen! Ze reingen hun gebit met hun lange nagels, die dan dienen als tandenstokers. Normaal kunnen ze hier heel goed mee graven. LIEFST IN HET GROOT BEKIJKEN! Een mooie dag toegewenst, groetjes van tina.
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Komt voor in