131 keer bekeken
3
Behold!
doorBobmanShooting
24 april, 2014
-
Alle rechten voorbehoudenMeer info tonen
Gebruikte apparatuur
Nikon D7100
of en discussieer mee!
devos_zoom
11 jaar geleden
wow...jij kunt niet alleen portret van mensen maar ook dieren...Maar dit is niet via die bewerking he?
Leg mij aub nog eens een beetje uit wat je nu echt met die foto;s van die bloemen doet?
Heb je daar programma voor... Ik lees iets van een stack programma in een tijdschrift is dit het zelfde?
Met voorbaat dank....R
0
BobmanShooting
11 jaar geleden
Hallo Devos,
Niet alleen mensen, maar ook dieren, kastelen en alles wat ik tegenkom en leuk vind. Maar de bloemen hebben een ietwat afwijkende en bijzondere aanpak. Daarvoor gebruik ik Photoshop om ze te "stacken". Maar er is meer voor nodig. Als eerst een goede bloem en een achtergond met wat mooie natuurlijk kleuren. En schaduw, want de wolken zijn niet betrouwbaar en de zon is te hard.
Ik zoek een goede hoek en zet mijn statief neer. De camera op M en focus op manueel. Diafragma tussen de 8 en 11. ISO op 100. MM zo hoog mogelijk, want dat geeft meer Bokeh. Dan begin ik meestal van voren, maar vanaf achteren werkt ook. Ik focus op het meest dichtstbijzijnde punt van de bloem. Met mijn afstandbediening op "mirror-up" klap ik de spiegel op. wacht 3 seconden en ontspan dan. Dan geef ik een minimale draai nauwelijks waarneembaar en herhaal. Af en toe spieken hoever de focus ligt. Hiermee ga ik door totdat de bloem volledig is gepasseerd en heb je 20-50 foto's van de bloem.
Dan op de computer. Eerst in Lightroom lens correctie en eventueel witbalans aanpassen. Het hele zwikje als layers opnemen in Photoshop. Dan selecteer ik alle layers en ga ik naar edit->Auto align layers. Als dat is gebeurt edit-> auto blend layers met seamless toning aan.
Dit duurt meestal wel even. Als Photoshop klaar is zitten er meestal fouten in. Onscherpe delen en halo's. Die moet je eruit poetsen. Dit duurt het langst en kost het meeste werk. Nauwkeurig werken en niet haasten.
Meestal gebruik ik clone-stamp of healing brush. Bij randen en grote stukken kopieer ik uit de foto met het scherpe deel een stukje en die plak ik over de bewerking. uitlijnen en met een layermask en een zachte grote borstel de randjes wegpoetsen om het geheel een te maken.
Als dit allemaal klaar is nog wat layers erover voor de fijn afstemming. Meestal haal ik het contrast met lightroom -50 en clarity +10. Ik zet mijn foto's altijd eerst op Flickr en kijk op mijn mobiel hoe hij erdaar uitziet. Als hij zowel op mijn telefoon als op mijn gekalibreerde scherm er mooi uitzien ben ik klaar.
0
devos_zoom
11 jaar geleden
Beste Bob,
Dank voor uw uitleg.. Ik ben ook gaan kijken op internet en nu is het mij door uw uitleg ook duidelijk geworden. Ik vindt het heel mooi... Ik ga er ook mee aan de slag...
Dank u wel dat u dit op papier wilde zetten...
Suc6 met uw mooi werk.... Fijn weekend..
0
Opmerkingen