240 keer bekeken
1
Gestoofde tomaten
Gestoofde tomaten:
Recept van deze foto
“Men neme een groothoek lens en bevestige deze op de camera.”
In mijn geval gebruik ik een Tokina 12-24 en zet deze op 12mm.
Bepaal de kortste scherpstelafstand van de lens zodat je geen problemen met de AF krijgt.
Stel de camera in op “flits” en “zelfontspanner”. Ik raad als tijd 10 seconden aan.
De interne flitser kun je afplakken met een stukje mat plastic(pedaalemmerzak) om teveel reflectie te verkomen.
Kies een wat hogere ISO bijvoorbeeld 400 zodat je niet te sterk behoeft te flitsen.
Plaats het toestel in het midden van de oven. Zorg dat het centrum van de lensopening ook het midden van de oven opening is.
Controleer nauwkeurig de positie. Een rolmaatje is handig om h.e.e.a. na te meten.
Maak wat proefopnames.
Als je denkt de juiste opstelling te hebben, kun je plaatjes van jezelf of je model gaan schieten.
Natuurlijk zul je vertekening zien op je foto. Dit kun je nog corrigeren in je fotobewerkingsprogramma.
Smakelijk fotograferen !
Alle rechten voorbehoudenMeer info tonen
Gebruikte apparatuur
Nikon D300
Opmerkingen