1057 keer bekeken
0
I
cacaobonen gedroogd in guadeloupe
Gedrtoogde cacaobonen in het museum La Maison du Cacao in Poiinte-Noire (Guadeloupe). Leuk om het proces van maken van cacao te zien.
Cacao is afkomstig van de tropische cacaoboom, die het best gedijt in een strook ruwweg 1000 kilometer boven en onder de evenaar. Uit de vruchten, die lijken op langwerpige meloenen, komen de cacaobonen. Deze zijn op zichzelf nauwelijks eetbaar vanwege de bitterheid. Het vergt een langdurig proces om tot een eindproduct te komen. Dat begint bij het verwijderen van de bonen uit de vrucht. Gefermenteerde, gedroogde cacaobonen worden achtereenvolgens gereinigd, gebrand, gebroken en ontdopt, nogmaals gebrand en uiteindelijk gemalen, waarbij de cacaomassa ontstaat. Daarna kan het verder worden verwerkt tot allerlei producten, zoals chocolade, chocolademelk, cacaolikeur, gebak, ijs, hagelslag etc.
Alle rechten voorbehoudenMeer info tonen
Opmerkingen