267 keer bekeken
1
herfst 2012
De geschubde inktzwam is eetbaar! Daarom maar een recept, hoor graag van iemand of het lekker was.......Deze staan op de Floriade in Venlo.
Gebakken inktzwammen
Pluk voor 2 personen 400 gram Geschubde inktzwammen, veeg of borstel ze schoon en snij ze in ringen. Haal de zaden uit een halve Spaanse peper en snij het vruchtvlees fijn. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag een eetlepel olie en bak de zwammen met de peper. Er zal veel vocht vrijkomen, maar blijf doorbakken tot dit is verdampt. Draai dan het vuur laag en voeg een uitgeperste teen knoflook toe. Bak die nog even mee. Serveer met pasta en gebakken groente, zoals paprika, courgette en tomaat. Strooi er oregano over. Kan eventueel met gewone champignons gemaakt worden
(recept van Elsje de Ruijter)
Alle rechten voorbehoudenMeer info tonen
Opmerkingen