Meld je gratis aan

Nikon D40 - 1600 - f/4.2 - 1/125 - 30 mm

Eindhoven – In de nacht van zaterdag op zondag 24 Augustus 2014 kreeg de brandweer van Eindhoven rond kwart voor vier een melding van een brand bij een tankstation op de Eerste Lieven de Keylaan. Binnen 10 minuten volgde er een opschaling naar “grote brand”. Hierop werd een derde tankautospuit gealarmeerd evenals de adviseur gevaarlijke stoffen. 6 minuten na de opschaling voor grote brand werd besloten om een opschaling naar “Zeer grote brand” te maken. Hierop werden nogmaals meerdere voertuigen gealarmeerd. Ook volgde snel een opschaling naar GRIP 1.

BRAND:

De brand zelf zou ontstaan zijn in de shop van het tankstation, door welke oorzaak is ons nog onbekend. De brand verspreide zich al snel naar een naastgelegen motor-benodigdheden zaak. Deze stond ook al snel in lichterlaaie. De brand veroorzaakte een grote zwarte rookwolk. Deze trok in de richting van het Catherina ziekenhuis, welke op ongeveer 200 meter van de brand ligt.

ROOKONTWIKKELING:

De rook welke in de richting van het Catherina ziekenhuis trok bevatte volgens een agent ter plaatse geen gevaarlijke stoffen. Wel werd de afzuiging in het ziekenhuis uitgeschakeld zodat er geen rook het ziekenhuis kon binnen trekken. De rook heeft dan ook verder geen hinder voor het ziekenhuis veroorzaakt. Wel zat er in de rook verbrande delen isolatie materiaal. Deze liggen op een afstand tot 150 meter van de daadwerkelijke brandplek af.

EVACUATIE’S:

Boven de motorzaak bevind zich een flat, welke huisvesting geeft aan 22 Polen, deze werd ontruimd omdat de brand zich ook naar de flat aan het verspreiden was. Ook werden er zeven huizen in de buurt ontruimd omdat de brand een hevige stralingshitte met zich meenam. De flat zal vermoedelijk als verloren moeten worden beschouwd. Dit mede omdat er instortingsgevaar aanwezig is. Er is dan ook in een straal van 200 meter van de brand een afzetting gemaakt door de politie. Alleen de hulpverleners mogen zich nog in deze straal begeven. Een van de pilaren waarop de flat staat is zichtbaar gescheurd. Over de rest van de constructie conditie kunnen wij nog geen verdere mededelingen doen. De Poolse bewoners waren allemaal werkzaam bij een uitzendbureau, de bewoners worden opgevangen door kennissen en vrienden. Wanneer dit niet mogelijk is zal het uitzendbureau iets proberen te regelen.

BUURTBEWONERS:

De brand trok veel bekijks van buurtbewoners, maar ook van mensen welke van verderaf kwamen. Deze werden door de politie op grote afstand gehouden. Ook is een groot gedeelte van de omliggende wegen afgesloten


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
1

Stemmen

Bekeken:29

Favoriet:0

sjeffker

Niveau:gevorderde
Lid sinds: 23-04-2014

Meer foto's uit de categorie Overig

  • Brockenbahn
  • Oranje maan
  • Molens in Schiedam
  • Vliegerfeest
Datum:
13 nov. 2014 10:31:41
Camera:
Nikon D40
Iso:
1600
Sluitertijd:
1/125 sec
Diafragma:
f/4.2
Brandpuntsafstand:
30 mm
Meer foto informatie Exif informatie
Rapporteer deze foto als ongepast