1158 keer bekeken
2
c

tomatensoep

12 april, 2008
- Ingrediënten: 400 gram tomaten , 1 kleine ui, (1 teen knoflook), 1 laurierblad, 1 takje verse tijm of een beetje gedroogde tijm, peper, 1 bouillontablet, scheutje gembernat of 1 theelepel suiker, een paar sprietjes bieslook, 2 eetlepels zure room - Bereiding: Was de tomaten goed, haal het kroontje eraf en snijd ze op het plankje in vieren. Doe de tomatenstukjes in de pan met 1 deciliter water. Maak ook de ui en de knoflook (als je daarvan houdt) schoon en snijd ze doormidden. Doe ze ook in de pan met het laurierblad en de tijm. Zet de pan nu op het vuur en breng alles aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de tomatenstukjes zachtjes gaarkoken, dat duurt ongeveer 15 minuten. Om deze soep te zeven is het gemakkelijk als je een draaizeef hebt, maar het kan ook wel met een gewone zeef en een houten lepel. Leg de zeef op een schone pan of kom (die had- den we nog niet gepakt) en schenk de soep erin. Doe dit wel heel voorzichtig en zorg ervoor dat de pan stevig staat, de soep is heet en je zou je kunnen branden. Haal het laurierblad en, als je verse tijm gebruikt hebt, het takje eruit en draai of druk het tomatenmengsel door de zeef. Het is nu een mooie, dunne soep geworden zonder klontjes. Zet de pan weer op het vuur en doe de bouillontablet en het gembernat of de suiker erin. Laat de soep weer even koken tot de bouillontablet is opgelost. Was het bieslook en knip het boven het plankje in kleine stukjes. Schenk de soep op 2 borden of in soepkom men. Schep op elke portie een lepel zure room en strooi het bieslook erover.
Alle rechten voorbehouden
Meer info tonen

Komt voor in