Feria del Caballo

De beroemde Feria del Caballo vindt plaats in Jerez de la Frontera na de Feria de Abril en voor de Romería del Rocío. Tot de ingrediënten van dit Andalusische paardenfestival behoren sherry, proeverijen, kleurrijke flamencojurken, rijtuigen en natuurlijk de vermaarde raspaarden van Jerez. Historie en activiteitenDe feria ontstond ooit in de middeleeuwen in Jerez de la Frontera als paardenmarkt om in de loop van de tijd uit te groeien tot een zeer gevarieerde verzameling festiviteiten. Naast paardenveilingen, ruiterwedstrijden en dressuur zijn er nu ook tapaswedstrijden, proeverijen, stierenvechten en hartstochtelijke feesten. Het festival staat bol van tradities, zo ook de kleding. Mannen dragen een statig ruiterpak (traje de corto) en vrouwen een kleurrijke zigeunerjurk (traje de gitana). De locatie en de casetasDe feria wordt gehouden op het terrein van Parque González Hontoria. Op dit feestterrein bevinden zich ruim 250 casetas waar genoten kan worden van typische Jerez specialiteiten als flamenco, sherry en tapas. Elke caseta kent zijn eigen aankleding, ambiance en gastronomische specialiteiten. Hiervoor zijn speciale competities in het leven geroepen, als 'de beste tapa' en 'de beste versiering'. In tegenstelling tot de Feria de Abril in Sevilla zijn de meeste casetas in Jerez toegankelijk voor iedereen. Hapjes en drankjesDe gastronomie tijdens Feria de Caballo is gevarieerd. Populaire delicatessen zijn de pescaíto frito (gefrituurde vis), guisos (stoofschotels) en cola de toro (stierenstaart). Typische drankjes zijn oloroso (geurige donkere sherry) en sherrywijn die niet zelden gemixt wordt met soda limoen. Meer weten? Bezoek dan Jerez.es of Tenidiomas voor de meest actuele informatie.