Zo maak je professionele foto's met je mobiel

Door: partnerredactie | 22 maart 2018 15:46
Fotografie is onze passie. Desondanks overkomt het ons allemaal wel eens dat we onverwachts een scenario tegenkomen dat we graag op de gevoelige plaat vastleggen, maar wanneer we naar onze camera reiken, komen we alleen onze mobiele telefoon tegen. Geen nood! Met deze apps haal jij het maximale uit de camera van je smartphone, zodat je deze momenten nooit meer mist.
Dit is een partnerbijdrage. Lees hier wat dit betekent.

Camera+

Deze handige app beschikt over functies die jouw camera ook bezitten. Zo kan je met een scrollbar de EV-lichtwaarden compenseren. Daarnaast beschikt de app over de optie om de sluitertijd aan te passen. Net als de ISO-waarde, zodat je ook in donkere omstandigheden nog scherpe foto's kan maken. En ook het maken van close-up foto's is geen probleem met deze app, iets wat je niet voor elkaar krijgt met de standaard iPhone applicatie.

Manual - RAW custom exposure camera

Met een slider helpt de Manual app je om eenvoudig diepte te creëren in je foto's en ook het aanpassen van de ISO en witwaarden is snel geregeld. Daarnaast beschikt de app over diverse pre-sets, zodat je nog sneller jouw moment vastlegt. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je met deze app foto's in RAW-formaat vastleggen en opslaan, zodat je met een fotobewerkingsprogramma het maximale eruit kan halen.

Manual Cam

Wanneer je gewend bent om met een DSLR-camera te werken, dan is Manual Cam echt iets voor jou. Deze app heeft dezelfde bediening als je DSLR-camera en door te draaien aan de verschillende schijven kan je zeer nauwkeurig de ISO-waarde, sluitertijd, focus en witbalans bepalen. De macrostand van de app zorgt ervoor dat jij dieptes kan creëren in close-up foto's.

Bovenstaande apps zijn verkrijgbaar voor iOS. Heb je een Android telefoon? Kijk dan naar de volgende apps.

Manual Camera

Net als de bijna gelijknamige iPhone app lijkt deze Android app nog het meeste op je DSLR-camera en kun je vrijwel alles handmatig instellen, zoals de sluiterstand, ISO-waarde en focus afstand. Met de app kun je ook foto's wegschrijven in RAW-formaat, zodat je ze achteraf nog kan bewerken.

Camera FV 5

Camera FV 5 beschikt over dezelfde opties als de Manual Cam alleen heeft deze op verschillende vlakken net iets meer diepgang. Daarnaast heeft deze app een de Long Exposure functie, waarmee je bewegingen vast legt in een foto.

DSLR Camera

De DSLR Camera app maakt van jouw telefoon een echte DSLR-camera. Alle functies zijn makkelijk toegankelijk op het scherm, zodat jij snel alle waardes kan aanpassen. Deze zeer gebruiksvriendelijke app beschikt bovendien ook over een histogram, waarmee jij precies ziet waar de foto over- of juist onderbelicht is.

Wil je de mooiste plaatjes die je hebt vastgelegd nog net even iets finetunen voordat je ze op je blog of op onze site publiceert? Dankzij deze apps hoef je ze niet eerst over te zetten naar je computer, maar doe je dat rechtstreeks op je telefoon.

PIXLR

Om je foto's nog net wat extra's te geven is PIXLR een zeer goede app. De app beschikt onder andere over een double exposure functie, hiermee kan je twee foto's met elkaar overlappen voor een zeer mooi effect. Daarnaast is het handig in deze app verschillende fotocollages te maken.

Snapseed

Met de Snapseed app kan jij je foto's compleet finetunen. De app ondersteund RAW-bestanden, dus dat is ideaal in combinatie met voorgaande apps. Daarnaast kan je zeer selectief op bepaalde delen van foto's filters en effecten toepassen.

Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store en/of Google Play. De meesten zijn gratis, maar voor sommigen moet je een klein bedrag betalen. Heb je meer tegoed nodig? Via Startselect koop je eenvoudig je iTunes tegoed of Google Play tegoed digitaal. Handig, wanneer je op pad bent!