GoPro Hero 9: de ideale dagelijkse camera

Door: Hans Kluppel | 6 april 2021 12:08
Mooie en bijzondere momenten vinden vaak onverwachts plaats. Daarom is het zo belangrijk om altijd en overal een goede camera bij je te hebben. De superkleine GoPro Hero 9 biedt uitkomst, want hiermee leg je alles wat je ziet feilloos vast, zonder dat je continu met grote en zware cameraspullen loopt te slepen.
Waar GoPro's van oorsprong actiecamera's zijn, is de GoPro Hero 9 allang niet meer uitsluitend bedoeld voor waaghalzen en fanatieke sporters. Integendeel, dit is juist een ideale camera voor iedereen die liefst elke dag een veelzijdig toestel bij zich heeft. Dankzij de hoge beeldkwaliteit en uitmuntende beeldstabilisatie, is dit de camera waarmee je zorgeloos en onder alle (weers)omstandigheden filmt én fotografeert.

Compacte krachtpatser

De GoPro Hero 9 is extreem licht en compact (158 gram). Omdat je hem zo in je broekzak, jaszak of tas laat glijden, pak je hem er meteen bij zodra je een mooi moment ziet. Zodoende kom je thuis met opnamen die je anders niet zo snel maakt. Deze camera laat je nooit thuis, daar is hij veel te leuk voor. Het toestel is zo klein en licht dat je bijna vergeet dat je hem bij je hebt. Tot je hem nodig hebt! Want dan is de GoPro Hero 9 meteen klaar voor actie. Met één druk op de knop begin je direct met filmen of fotograferen. Daardoor mis je nooit meer een onverwacht of spontaan moment. Deze GoPro-camera is ook nog eens zeer robuust en waterdicht tot maar liefst tien meter diepte. Je hoeft je dus niet druk te maken als de camera het flink te verduren krijgt of kletsnat wordt. In de stromende regen, middenin een sneeuwstorm, tijdens wilde ritten in de achtbaan, zwemmend, snorkelend, of terwijl je afkoelt onder een waterval zodra we weer op reis kunnen. Jouw GoPro kan er tegen, dus leef je lekker uit.

Creativiteit kent geen grenzen

Het bescheiden formaat nodigt uit om unieke gezichtspunten te gebruiken en waarmee je de wereld om je heen vastlegt zoals je hem zelf nooit ziet. Want je zet deze piepkleine GoPro Hero 9 met gemak overal neer. Zelfs op de krapste plekken en in kleine openingen, daar waar je met grotere camera's en zelfs je smartphone met geen mogelijkheid kunt komen. Zodoende heb je vrijwel onbeperkte creatieve mogelijkheden om unieke foto's en filmbeelden te maken. Om je hierbij te helpen zijn er talloze accessoires beschikbaar waarmee jij jouw GoPro werkelijk overal op kunt monteren. Zoals op een motorhelm of fietshelm, aan de binnenzijde of buitenzijde van je auto, op het stuur of frame van een motor of fiets, op je surfplank, skateboard of (elektrische) step, ja waar eigenlijk niet op? O ja, je mag hem natuurlijk ook gewoon in de hand houden, op een extra lange selfiestick plaatsen, of stabiel neerzetten met een (mini)statief. Je kunt hem zelfs als bodycam gebruiken om al jouw dagelijkse belevenissen vast te leggen. Dankzij de brede blik van de camera heb je echt het gevoel erbij te zijn en alles uit eerste hand te beleven.

Meest veelzijdige camera

Een dagelijkse camera moet niet alleen compact maar vooral ook veelzijdig zijn. De GoPro Hero 9 is dan ook een echte alleskunner die in je handpalm past. Met het grootste gemak leg je gedetailleerde en kleurrijke 20 megapixel foto's en video's tot maar liefst 5K vast. Of indrukwekkende slow motion films waarmee je snelle actiemomenten sterk vertraagt in beeld brengt (8x, 240fp), terwijl je met TimeWarp 3.0 boeiende timelapse-films maakt. Met Scheduled Capture kun je de GoPro Hero 9 zelfs onbemand een opname laten maken, door in te stellen wanneer het apparaatje zichzelf automatisch moet inschakelen. Ook leuk, dankzij Hindsight kun je tot 30 seconden video vastleggen nog voordat je op de sluiterknop drukt! Zelfs als je iets mist, loop je het dus niet mis ;-) Iets wat steeds belangrijker wordt, is dat je jouw GoPro ook als geavanceerde webcam kunt gebruiken. Dankzij Full HD streaming (1080p) is de beeldkwaliteit aanzienlijk beter dan wat je van de doorsnee webcam gewend bent. Je zet het apparaatje simpelweg naast je scherm op een ministatiefje of stapeltje boeken en streamt je de dag door.

Superstabiele beelden

Op het ruime scherm aan de achterzijde met aanraakbediening (2,27 inch) zie je precies wat je opneemt en kies je de beste instellingen. Daarnaast kun je hem met je stem bedienen of draadloos via je smartphone. Verder heeft de GoPro Hero 9 een tweede scherm aan de voorzijde. Superhandig om te vloggen en om selfie of groepsfoto's te maken. Via de GoPro-app kun je opnamen meteen bewerken en delen. Je kunt zelfs instellen dat foto's en video's vanzelf op jouw smartphone verschijnen, waarna er automatisch een bewerkt videoverhaal compleet met muziek en effecten van wordt gemaakt. Super cool! Kenmerkend voor de GoPro Hero 9 zijn de onwaarschijnlijk stabiele video's die je ermee opneemt. Dankzij de krachtige Hypersmooth 3.0 beeldstabilisatie kun je wandelen, rennen, fietsen, mountainbiken, skiën, freestylen en ga zo maar door, terwijl de beelden zo vloeiend zijn dat het eerder lijkt of je de opnamen met een professionele drone hebt gemaakt. Zelfs de horizon kan automatisch worden rechtgezet, dus je hoeft de GoPro niet steeds krampachtig rechtop te houden om scheve beelden te voorkomen. Je ziet het. Met een GoPro Hero 9 als dagelijkse camera leg je met het grootste gemak alles vast, waar en wanneer dan ook. Enthousiast geworden over de GoPro Hero 9? Bekijk hier het aanbod bij Kamera Express.