Accessoires die je altijd in je cameratas moet hebben

17 mei 2024 11:34
redactiezoomnl

Daar sta je dan, bij je fotoklus, en dan blijkt dat je je SD kaartjes in je tas bent vergeten te stoppen. Wij stelden een checklist voor je samen van dingen die je ten allen tijde in je cameratas moet hebben zitten.

Een reserve geheugenkaart

Waarschijnlijk heb je wel een mapje of iets dergelijks waar je al je geheugenkaartjes in stopt. Dat is handig, want zo raak je ze niet kwijt, maar als je dat mapje in je tas vergeet te stoppen, heb je helemaal niks bij. Stop daarom ergens in een klein vakje in je tas een extra kaartje voor noodgevallen. Je mag dit kaartje er alleen maar uit halen als je écht geen ander kaartje bij hebt en zodra je hem dan een keer hebt gebruikt, moet je hem meteen leeghalen en terug in je tas stoppen. Op die manier heb je altijd nog iets bij en kun je toch nog wat foto’s schieten.

Foto: 2AnNa3

Extra batterij

De batterij van je camera kan behoorlijk lang mee, maar het zou je maar net gebeuren dat de accu halverwege de dag leeg gaat. Dan is het fijn als je een extra batterij in je tas hebt zitten waar je mee door kunt. Zorg ervoor dat die batterij die je in je tas hebt zitten altijd opgeladen is, dus doe hem na gebruik gelijk in de oplader en stop hem daarna meteen weer terug in je tas.

Foto: DirkSI

Mini statief

Je weet nooit waar zo’n klein statiefje handig voor kan zijn. Misschien is er toch minder licht op de locatie dan je dacht. In zulke situaties kan het handig zijn om dan een klein statiefje bij te hebben. Je kunt hem dan bijvoorbeeld op een tafel of iets dergelijks zetten en zo kun je dan alsnog op een fijne manier de foto’s maken.

Foto: HenriekeBoer

Plastic zak of beschermhoes

Knip een gat in een plastic zak en je hebt in feite al een waterdichte beschermhoes voor je camera. Er zijn ook speciale hoezen die je apparatuur tegen de regen beschermen. Zorg er in ieder geval voor dat je een van deze twee in je tas hebt zitten. Nog beter is om ze allebei in je tas te stoppen. Als het dan gaat regenen kun je de hoes om je camera doen, en ze plastic zak om je cameratas. Het is natuurlijk ook fijn als die droog blijft.

Foto: mieketol

Poetsdoekjes

Misschien heb je er al wel ervaring mee, maar er kan van alles op je camera terecht komen tijdens het fotograferen. Daarom is het nooit verkeerd om een aantal poetsdoekjes mee te nemen. Op heel veel plekken kun je goedkoop van die vochtige brillendoekjes kopen. Deze zijn handig per stuk verpakt en nemen niet veel ruimte in je cameratas in.

Foto: dreetje3007

Handleiding

Je weet waarschijnlijk al heel veel van je camera, maar wat nou als je nét die ene functie even niet kunt vinden. Dan is het enorm handig als je je handleiding in je tas hebt zitten. Op die manier kun je altijd even gauw iets opzoeken als je het even niet meer weet.

Foto: huttenbosch