Al je foto’s veilig beschermd en bereikbaar met Acronis Cyber Protect Home Office

24 november 2023 12:09
partnerredactie

Het is de grootste angst van veel fotografen: een crash van de pc, laptop of de externe schijf waar je al je foto’s of videos hebt opgeslagen. En dan noemen we nog niet eens het kleine, maar reële risico op een ransomware-aanval. Met Acronis Cyber Protect Home Office zijn je foto's, en al je andere bestanden ook, goed beschermd en beveiligd. Bovendien krijg je tijdelijk 50% korting op een abonnement.

#brandedcontent - In samenwerking met Acronis.

Duizenden, misschien wel tienduizenden of meer foto's heb je in je leven gemaakt. Die staan natuurlijk allemaal op een schijf waar je snel bij wilt kunnen. Maar als dat alles is, loop je wel een aantal risico's. Hardware kan nu eenmaal kapot gaan, en dat hoeft helemaal niet je eigen schuld te zijn. Diefstal van je schijf of laptop is ook niet helemaal uitgesloten, en in de huidige wereld is ook malware en ransomware een serieus probleem. Daarom moet je je bestanden en foto's goed beschermen en back-uppen - precies wat je met Acronis Cyber Protect Home Office gemakkelijk kunt doen. 

Back-up van al je foto's  

Of je nu pas net bent begonnen met fotografie, of al heel wat jaren bezig bent, je wil je mooiste beelden en herinnering natuurlijk niet kwijtraken. Misschien heb je ergens wel een usb-stick liggen met je allerbeste plaatjes, of heb je een speciale map op je laptop staan. Foto's kunnen flink wat ruimte innemen, helemaal als je veel met raw-bestanden werkt, dus we snappen dat je die liever niet drie of vier keer op verschillende plekken opslaat.

Toch is dat wel aan te raden. Het zou doodzonde zijn als je jaren aan fotobestanden kwijtraakt door een crash van je schijf of diefstal van je laptop. Met Acronis Cyber Protect Home Office maak je in een handomdraai een back-up van je foto's. Bovendien kun je een abonnement kiezen dat bij jou past: er zijn abonnementen met 50 GB aan opslagruimte in de cloud, tot wel 5 TB! 

Automatische back-ups

Een van de redenen dat lang niet elke fotograaf een back-up heeft van al zijn of haar foto's, is dat het een flink klusje kan zijn om dat goed bij te houden. Kan, want dat hoeft absoluut niet. Sterker nog: met Acronis Cyber Protect Home Office gaat het helemaal vanzelf. In de app geef je aan welke mappen of schijven je wil back-uppen, en het overzetten naar de Acronis Cloud gaat helemaal automatisch, iedere dag opnieuw. Het enige wat je hoeft te doen is je foto's en bestanden in de juiste map op je computer zetten.

Een andere functie van Acronis Cyber Protect Home Office is het maken van een kloon van een bepaalde schijf, of zelfs je hele computer, tot het besturingssysteem aan toe. Dat is niet alleen handig als er iets met je bestanden gebeurt, maar ookals je een nieuwe laptop hebt en je de gegevens snel wil overzetten. Gebruik de knop Schijf klonen in de app om een volledige back-up te maken van je harde schijf, tot de allerlaatste byte aan toe.

Kan je onverhoopt niet meer bij de schijf? Dan kun je de hele boel ook zo weer terugzetten. Dat kan via de app, maar ook via de browseromgeving, als je schijf is gecrasht of je laptop is gestolen. Zo weet je zeker dat je altijd bij je oude foto’s en bestanden kunt, wat er ook gebeurt. 

Anti-ransomware

Ransomware is een steeds groter wordend probleem, en ook fotografen krijgen ermee te maken. Het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn, maar opeens zit je laptop op slot, en kun je niet meer bij je bestanden, tot je flinke bedragen neertelt - en misschien zelfs dan nog niet eens. Ransomware is bij uitstek een geval van 'voorkomen is beter dan genezen', en dat doet Acronis Cyber Protect Home Office dan ook. Het programma scant je computer of laptop continu op mogelijke gevaren, zoals virussen en malware, en twijfelachtige bestanden worden er snel uitgepikt. Zo loop je een stuk minder risico dat je foto’s en andere persoonlijke belangrijke bestanden achter slot en grendel verdwijnen.

En gebeurt het onverhoopt toch? Dan heb je altijd nog een back-up van je belangrijke bestanden, of zelfs een volledige kloon van je hele laptop of pc. 

Conclusie

Je foto's verdienen de beste bescherming, en met Acronis Cyber Protect Home Office geef je ze het beste wat ze kunnen krijgen. Ten eerste is je volledige systeem beschermd tegen allerlei soorten malware, waaronder het gevreesde ransomware. Mocht je toch opeens niet bij je bestanden kunnen, door een besmetting, crash, of omdat je laptop kwijtgeraakt is of gestolen is, heb je met Acronis altijd nog een kopie van je bestanden in de cloud, en misschien zelfs een volledige kloon van je hele besturingssysteem. Het zou eeuwig zonde zijn als je je oude foto's kwijtraakt, en met Acronis Cyber Protect Home Office hoeft dat niet meer te gebeuren.

Krijg nu tijdelijk 50% korting op een jaarabonnement op Acronis Cyber Protect Home Office Advanced of Premium. *

* Aanbieding geldig tot en met 4 december 2023.