Canon RF 35mm F1.4L VCM

9 juli 2024 13:04
19 juni 2024 11:06
Redactie Zoom.nl

Veel digitale camera’s worden zowel voor fotografie gebruikt als om te filmen. Het logische vervolg zijn objectieven die eveneens zijn ontworpen voor ‘hybridegebruik’. Met de nieuwe RF 35mm F1.4L VCM richt Canon zich speciaal op ‘creatieve storytelling’.

Filmen stelt andere eisen aan een objectief dan fotograferen. Zo is het belangrijk dat het diafragma traploos kan worden ingesteld, en moet de scherpstelling behalve snel ook fluisterstil zijn. Ook is het essentieel dat bij het scherpstellen geen ‘focus breathing’ optreedt, waardoor de uitsnede verandert.

 

-A4jBKGVsRsGUOgaCPT5-VQ

Glansrijk

De Canon RF 35mm F1.4L VCM doorstaat deze toets glansrijk. De combinatie van een Voice Coil Motor (VCM) met een Nano USM zorgt voor een stille en soepele scherpstelling. Het diafragma telt elf lamellen voor een vloeiende onscherpteweergave en kan desgewenst met een speciaal voor video-opnamen bedoelde diafragmaring worden ingesteld. Daarnaast is een ‘controlring’ aanwezig waaraan je zelf een functie kunt toewijzen.

Een andere speciale eigenschap is dat het objectief zowel een filterdraad aan de voorkant heeft (67 mm) als een filterlade aan de achterkant. Uiteraard is dit fullframe-objectief uit de L-serie weerbestendig en voorzien van een fluorcoating op de frontlens. De optische constructie bestaat uit 14 elementen (waarvan diverse van speciaal glas) in 11 groepen. De lengte blijft net onder de tien centimeter en het gewicht bedraagt 555 gram.

 

-K119ZrE-Sla3RF2FnYzo3g

Prijs en beschikbaarheid

De Canon RF 35mm F1.4L VCM wordt verkrijgbaar in juli voor een adviesprijs van € 1.929,99. Daarnaast brengt Canon een nieuwe Speedlite-flitser uit: de EL-10, die door z’n multifunctionele aansluiting, aanstuurbaarheid via de Camera Connect-app en snelle oplaadtijd uitblinkt in gebruiksvriendelijkheid. De officiële Nederlandse prijs is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar zal rond de 300 euro uitkomen.

 

www.canon.nl