Canon presenteert Canon RF 135mm F1.8 en Speedlite EL-5

2 november 2022 11:48
redactiezoomnl

Canon kondigt met de RF 135mm F1.8L IS USM en Speedlite EL-5 twee nieuwe producten aan die onder moeilijke lichtomstandigheden de wereld verhelderen.

RF 135mm F1.8L

De Canon RF 135mm F1.8L IS USM beschikt over een hoge lichtsterkte en een afgerond diafragma met 9 lamellen waardoor volgens Canon een prachtig bokeh-effect ontstaat. De kortste scherpstelafstand is slechts 70 centimeter en de vergrotingsfactor is dan 0,26x waardoor je 'bovenop je onderwerp kunt kruipen'. De RF 135mm F1.8L heeft een optische beeldstabilisator voor maximaal 5,5-stops, die bij gecombineerde stabilisatie op een geschikte camera toeneemt tot maximaal 8 stops.

Drie UD-elementen in het optische ontwerp zorgen volgens Canon voor een hoge resolutie, nauwkeurige kleurweergave en vermindering van chromatische aberraties, wat een hoogwaardige beeldkwaliteit van hoek tot hoek oplevert vanaf volle opening.

De stof- en vochtbestendige RF 135mm heeft twee lensfunctieknoppen voor onder andere de AF-stop. Met de Control Ring kun je verschillende instellingen vanaf het objectief wijzigen, zoals sluitertijd, diafragma of ISO-waarde.

Speedlite EL-5

De Speedlite EL-5 heeft een richtgetal van 60 en een razendsnelle cyclustijd van 0,1-1,2 seconde dankzij de oplaadbare LP-EL Li-ion accu. Daarmee kun je ook continu flitsen tot 85 belichtingen op vol vermogen en tot 350 flitsen met één lading. Voor meer subtiele belichtingen kun je de output handmatig aanpassen tot op 1/1024 van het flitsvermogen.

De Speedlite EL-5 is Canon’s eerste Speedlite met een multifunctionele flitsschoen. Die heeft vergulde contacten voor een betrouwbare verbinding met de camera en een verbeterde communicatie. De Speedlite EL-5 is ontworpen met een efficiënt passief koelsysteem, waardoor de warmte sneller wordt afgevoerd.

Verdere functies zijn onder andere draadloze bediening voor maximaal 15 extra Speedlites en een Camera Link-functie waarmee je externe camera’s kunt activeren. Het Dual White LED-licht fungeert als instellicht of AF-hulplicht.

Prijs en beschikbaarheid

De RF 135mm F1.8L gaat € 2739,- kosten en de Speedlite EL-5 € 509,-. Ze worden vanaf eind dit jaar leverbaar.

www.canon.nl