De mooiste locaties om te fotograferen op de Veluwe

2 mei 2023 05:07
redactiezoomnl

De Veluwe is met haar enorme verscheidenheid in flora, fauna en landschappen, de ultieme plek voor fotografen. Het is een groot gebied, maar waar kun je nou echt mooie foto’s van maken? Wij geven de beste locaties!

Kootwijkerzand

Kootwijkerzand is het grootste stuifzandgebied van West-Europa en staat ook wel bekend als ‘de Sahara van de Lage Landen’. In het gebied kun je prachtige foto’s maken van de heidevelden en zandduinen.

Ondanks het droge landschap zijn er een aantal plantensoorten te vinden die zich hebben weten aan te passen aan deze omstandigheden. In het voorjaar kun je geweldige foto’s maken van de roodbloeiende planten. In de herfst en de winter krijgen de planten een groene kleur, wat er nogsteeds prachtig uit ziet om te fotograferen.

Er zijn veel sporen in het zand te vinden van edelherten, zwijnen, dassen en reeën. Als je geluk hebt kun je een van deze dieren spotten en op de foto krijgen!

Foto: Berthe2

Leuvenumse bossen

Vlakbij Ermelo vind je de Leuvenumse bossen. Hier is een grote variatie aan natuur te vinden: heidevelden, stuifzandvlakten, loofbossen en dennenbossen.

Naast de mogelijkheid om veelzijdige landschapsfoto’s te maken, kun je ook hier wild spotten. In de ochtend en avonden heb je een grote kans om reeën te fotograferen.

Door het gebied stroomt de Leuvenumse beek. Hier kun je bijzondere vogels, planten en insecten op de foto zetten!

Foto: Robk1964

Posbank

De Posbank in Rheden is een natuurmonument die vooral bekend staat om de omliggende kleurrijke heide. Er leven paarden, herten en wilde zwijnen in dit schitterende natuurgebied. Een kijkje nemen bij deze heuvelachtige heide is al een ervaring op zich, maar in de zomer wordt dit gebied nog overweldigender door de paars kleurende heide. Het fotograferen van dit gebied kunnen spectaculaire beelden opleveren!

Foto: Rickster71

Deelerwoud

Het rijk beboste Deelerwoud was van oorsprong een stuifzandgebied. Pas toen dit gebied in 1841 werd opgekocht en beplant, vormde dit zich tot een gebied rijk aan planten, maar ook dieren. Via een ecoduct staat het Deelwoud in verbinding met Veluwezoom. Zo kan al het wild zich vrij tussen deze natuurgebieden bewegen. Naast de bossen en dieren die hier te fotograferen zijn, kun je ook insecten en reptielen vinden.

Foto: Florislvb

Planken Wambuis

Het weidse gebied Planken Wambuis bestaat voor een groot deel uit bos. In de zomer staan de akkers en graasweides vol met bloeiende gele bloemen. Wilde dieren, reptielen en vogels, zijn hier in overvloed te vinden! Wil je oog in oog komen te staan met de wilde dieren, dan is het ook mogelijk om met een boswachter op pad te gaan. Er is ook een uitzichtplateau waar je het wild kunt spotten. Een heel mooi perspectief om foto’s te maken van de wilde natuur!

Foto: Jdw65