DJI Mavic 3 Pro

3 mei 2023 08:05
theskeslijkerman

DJI introduceert de Mavic 3 Pro drone, een upgrade van z’n vlaggenschip-serie Mavic 3, met nu een drievoudig camerasysteem. Dit nieuwe model biedt zowel beginners als professionals veel creatieve mogelijkheden bij het maken van luchtfoto’s en -video’s.

Drie lenzen, één drone

De Mavic 3 Pro is uitgerust met een drievoudig camerasysteem met verschillende brandpuntsafstanden: 24 mm, 70 mm en 166 mm. Hierdoor kun je zowel weidse landschappen vastleggen, als inzoomen op specifieke details.

  • In de groothoekstand wordt de een 4/3 CMOS-sensor van Hasselblad gebruikt (24mm-equivalent). Hierbij levert de Mavic 3 Pro 12bit-raw-foto’s en indrukwekkende video-specs, zoals beeldopname tot 5.1K bij 50 fps of 4K bij 120 fps.
  • De nieuwe 70mm-equivalent-camera heeft een 1/1.3 inch CMOS-sensor. Deze kan 48 megapixel-foto’s vastleggen en 4K/60fps-video opnemen.
  • De telecamera (166mm-equivalent) is verbeterd, met onder andere een verhoogde resolutie en een groter diafragma (van F 4,4 naar F 3,4).

Automatische vliegfuncties voor gemak

De Mavic 3 Pro biedt een reeks automatische vliegfuncties, zoals Waypoint Flight, Cruise Control en Advanced RTH. Deze helpen gebruikers bij het plannen van vliegroutes, het handhaven van een constante vliegrichting en het veilig naar het startpunt terugkeren. De drone heeft ook een omnidirectioneel obstakeldetectiesysteem, waarmee de drone automatisch gevaren kan vermijden. De maximale vliegtijd is 43 minuten.

Creatieve opnames

De Mavic 3 Pro is voorzien van DJI's intelligente functies, zoals FocusTrack, MasterShots en QuickShots. Deze functies helpen gebruikers bij het maken van indrukwekkende luchtopnames, door onder andere stabiele tracking en automatische filmische bewerkingen.

Configuraties en accessoires

De Mavic 3 Pro is verkrijgbaar met verschillende opties en accessoires, zoals een afstandsbediening, meer vliegbatterijen, een ingebouwde SSD van 1 TB, propellerbeschermer en ND-filterkit.

De DJI Mavic 3 Pro is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 2.099,-. Meer info via: www.dji.com/nl/

Belangrijkste eigenschappen van de DJI Mavic 3 Pro:

  • Drievoudig camerasysteem
  • Verschillende brandpuntsafstanden (equivalenten: 24, 70 en 166 mm)
  • 43 minuten vliegtijd
  • Toegankelijk voor beginners en professionals
  • Diverse configuraties en accessoires beschikbaar