Laat je foto’s opvallen door een krachtige compositie

10 maart 2022 08:29
redactiezoomnl

De compositie zorgt voor het verschil tussen een slechte, een matige en een écht sterke foto. Hiervoor bestaan allerlei basisregels en als jij die goed kent, kun je zelf gaan spelen met deze regels. Laat jouw foto’s opvallen tussen al die andere platen door een krachtige compositie. Je leert hier alles over in de cursus Krachtige composities.

Uiteindelijk komt het aan op je eigen inzicht en creativiteit om jouw foto’s net dat extraatje te geven. Doe jezelf een voordeel en gun jezelf deze leerzame cursus. Je zult zien dat je stap voor stap meer zicht krijgt op het samenstellen van composities onder verschillende omstandigheden. Al je foto’s zullen er hoe dan ook beter van worden!

Praktijk

Na deze cursus ken je niet alleen elke compositieregel, maar heb je hem ook meteen in de vingers. Daarvoor hebben we een speciale cursusopbouw gebruikt. Je start elk praktijkhoofdstuk met een aantal fotovoorbeelden. Hierbij leggen we uit waarom de gebruikte compositie wérkt en waarom die zorgt voor een krachtig beeld. Dat kan zijn omdat een bepaalde compositieregel is gebruikt, maar dat hóeft dus niet. Op deze manier gaan we aan de slag met landschappen, natuurfoto’s, architectuurbeelden, portretten en macrofoto’s. 

Naast de praktijkvoorbeelden leer je over al deze onderwerpen ook meer specifieke technieken. Zo zorg je dat jouw 2D-foto overkomt als een echt 3D-beeld – alsof de kijker erbij was.

Techniek

Je leert allerlei technieken die je kunnen helpen om een krachtige foto te schieten. Zoek bijvoorbeeld een duidelijke voorgrond, maak gebruik van (on)scherpte of laat lijnen de blik van de kijker door de foto leiden. Bovendien leren we je alles over de klassieke compositieregels, zoals de regel van derden, de gulden snede en de driehoeksmethode. Want wie de regels meester is, die mag ze breken.

Met onze kennis over krachtige composities maak jij uiteindelijk gegarandeerd je droomplaat!