Laowa 19mm f/2.8 Zero-D GFX - Nieuwe supergroothoek!

2 januari 2023 12:57
redactiezoomnl

Venus Optics presenteert een supergroothoek voor Fujifilm GFX: de Laowa 19mm f/2.8 Zero-D. Een manual focus objectief met een aantrekkelijke lage prijs en een bereik van 15mm als je het omrekent naar fullfame.

Veel 'vreemdmerk' objectieven zijn er nog niet voor Fujifilm's GFX- middenformaat camera's (de markt is niet zo groot) maar Laowa is een van de weinige leveranciers die het aandurven. Er was al een 17mm en nu is er dus ook een 19mm.

Betaalbaar

De nieuwe 19mm f/2.8 Zero-D is niet alleen een betaalbaar alternatief voor Fujifilm's eigen glas, maar ook een aanvulling, aangezien de grootste groothoek in het GFX-systeem momenteel de Fujinon 20-35mm F4 is. De nieuwe Laowa 19mm f/2.8 Zero-D voegt daar dus een lichtsterker alternatief aan toe, zij het zonder autofocus. Laowa belooft voor de 19mm Zero-D een minimale vertekening en een hoge beeldkwaliteit van hoek tot hoek dankzij een optische constructie met daarin 2 asferische, 3 ED-, en 1 UHR glaselement. De kortste scherpstelafstand is 18 centimeter en de filtermaat is 77mm. Het is geen klein objectief, maar met 546 gram ook niet overdreven lomp.

Prijs en beschikbaarheid

De Laowa 19mm f/2.8 kost online $ 999,- via de webshop van Laowa. Dat is uiterst concurrerend met Fuji's eigen glas! Nederlandse prijzen nog niet bekend.

www.fotovideoretail.nl
www.venuslens.net