Nieuw - Rollei 35 AF

10 september 2024 13:07
10 september 2024 13:07
Redactie Zoom.nl

Een legende uit het analoge tijdperk is terug, in de vorm van een gemoderniseerde versie van de iconische Rollei 35 die een trendsetter was in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw.

Bij zijn introductie was de Rollei 35 de meest compacte kleinbeeldcamera ooit. Het oorspronkelijke Duitse moederbedrijf bestaat niet meer. Maar het is leuk dat de merknaam behouden bleef bij deze verre nazaat, die in het Verre Oosten wordt geproduceerd (het originele model na verloop van tijd trouwens ook). Nóg leuker is dat het toestelletje als twee druppels water op het oermodel lijkt, tot en met de instelwieltjes op de voorkant en de transporthendel die, heel eigenwijs, om ruimte te besparen aan de ‘verkeerde’ kant zit.

-OxLZn45hRDCKgcl8EYO4vg

Analoge selfies

Onderhuids is wel het nodige veranderd en verbeterd. Het objectief is een 35mm f/2.8 met vijf elementen, iets groothoekiger dan de 40mm-lens van het oermodel. Bij de oorspronkelijke Rollei 35 moesten belichting en scherpstelling handmatig worden ingesteld. Het laatste op de gok, omdat voor een meetzoeker geen plaats was. Zoals al uit de naam blijkt, beschikt de 35 AF over automatische scherpstelling én belichting, met belichtingscorrectie voor de puntjes op de i. Maar handmatig belichten kan desgewenst ook. Zelfs een flitser, een klein oledschermpje en een zelfontspanner ontbreken niet. De laatste in de vorm van een knopje aan de voorkant, zodat ook analoge selfies tot de mogelijkheden behoren.

-bDz24UjzRIO6yTy9yTEWIg

Prijs en beschikbaarheid

De Rollei 35 AF wordt medio oktober leverbaar voor een introductieprijs van ruim 860 euro. Dat je van tevoren slechts één exemplaar kunt bestellen, geeft aan dat Rollei een grote belangstelling verwacht.

 

www.rollei.de