iPhone 16 Pro en Pro Max

10 september 2024 07:15
10 september 2024 07:15
Redactie Zoom.nl

Apple heeft zojuist een nieuwe reeks iPhone-modellen gelanceerd. Voor fanatieke (fotografische) gebruikers zijn de 16 Pro en 16 Pro Max het meest interessant.

Bij de nieuwe iPhone 16 Pro en Pro Max valt meteen op dat de introductieprijzen gelijk zijn gebleven aan die van de vorige modellen. Ondanks het iets grotere scherm met navenant hogere resolutie en de krachtige nieuwe A18 Pro-chip. Ook het camerasysteem kreeg een upgrade. Net als de hoofdcamera kan de ultragroothoekcamera nu 48 megapixels ophoesten. De telelens bleef steken bij 12 megapixels, maar vergroot nu op beide modellen vergeleken met de hoofdcamera 5x (120 mm omgerekend naar fullframe). Voor zaken als zoomen of de belichting aanpassen staat een handige cameraregelaar tot je beschikking. Later dit jaar kun je die ook gebruiken om eerst de belichting en scherpstelling te vergrendelen en vervolgens af te drukken. Apple noemt dit een ‘tweestapssluiter’, die het werken met een ‘echte’ camera beter benadert.

-daY07VBTRWWZ-lNTl7Xejg

Voor video staat 4K Dolby Vision tot je beschikking, met een maximum van maar liefst 120 frames per seconde. Achteraf de afspeelsnelheid aanpassen kan ook. Het geluid is eveneens naar wens aan te passen dankzij Audiomix en vier microfoons. Apple belooft ‘de hoogste videokwaliteit in een smartphone’. Een verbeterde koeling plus een langere accuduur maken het plaatje compleet.

 

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe iPhone 16 Pro en 16 Pro Max zijn in verschillende kleurstellingen vanaf 13 september te bestellen, en vanaf 20 september leverbaar voor een vanafprijs van € 1.229,- respectievelijk € 1.479,- (afhankelijk van de gewenste hoeveelheid geheugen). Voor iets minder veeleisende gebruikers staan de iPhone 16 en 16 Plus op stapel, waarvan de prijzen bij respectievelijk € 969,- en € 1.119,- beginnen.

 

www.apple.com/nl