NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

21 september 2023 10:47
redactiezoomnl

Nikon heeft recentelijk de NIKKOR Z 135mm f/1.8 S aan haar assortiment toegevoegd. Dit objectief, onderdeel van de S-Line serie, is ontworpen voor full-frame camera's en richt zich op diverse fotografiegenres zoals portretten, mode en natuur.

Ontwerp

De Z-vatting van Nikon, groter in diameter, biedt ruimte voor een objectiefontwerp dat streeft naar een gelijkmatige lichtverdeling en optische prestaties over het gehele beeld. De 135mm brandpuntsafstand in combinatie met het f/1.8 diafragma streeft naar een onderscheid tussen het onderwerp en de achtergrond. Het objectief bestaat uit 16 elementen in 14 groepen, en is inclusief speciaal glas en een asferisch element bedoeld om diverse soorten aberratie en diffractie te minimaliseren.

Autofocus en bediening

Het objectief beschikt over een autofocusmechanisme dat doelgericht is voor consistentie over verschillende scherpstelafstanden, ook bij een maximaal diafragma. Het gewicht van het objectief is minder dan een kilo en het ontwerp omvat aanpasbare bedieningselementen zoals twee L-Fn-knoppen en een scherpstelring.

Duurzaamheid en gebruik

Wat betreft de constructie, het objectief belooft een metalen bouw met diverse afdichtingen om het binnendringen van stof en vocht tegen te gaan. Het is compatibel met filters van 82 mm en beschikt over een scherpstelafstand van 0,82 m van het onderwerp.

Prijs en beschikbaarheid

De NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena is al beschikbaar vanaf midden oktober 2023 voor een adviesprijs van EUR 2999,-.

Bezoek voor meer informatie de Nikon website.

www.nikon.nl