Het verhaal van de stad Rotterdam – door de ogen van een fotograaf

5 augustus 2021 13:08
partnerredactie

Als laatste in het Sony Alpha Storyteller avontuur is het de beurt aan fine-art en portretfotograaf Manon Cosaro-Möller (Manon Moller Fotografie). Het verhaal van de stad uit zich op allerlei verschillende manieren. Soms speelt het een hoofdrol op zichzelf, bijvoorbeeld de bouw van de Erasmusbrug of de drukte op het station. Maar vaker nog vormt de stad een decor. De achtergrond die unieke gebeurtenissen en ontmoetingen mogelijk maakt.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sony.

Sony Alpha Storytellers

Zo ook in het verhaal dat Manon gaat weergeven in een fotoreeks. Zij krijgt namelijk de opdracht om een verliefd stel te portretteren tijdens het gouden uurtje. Maar dat niet alleen! Samen met het koppel is zij in een bootje gestapt om vanaf het water langs grote herkenningspunten van Rotterdam te varen. Timing was hierbij van enorm belang: voor de belangrijkste foto’s was er maar één kans.

Tijdens haar opdracht maakt Manon gebruik van de Sony A7C, een zeer compacte fullframe systeemcamera, met een groot dynamisch bereik. Met deze camera maak je met tegenlicht nog prachtige foto’s maken met veel details en weinig ruis.


Manon Möller fotografie - 1/800 sec, ISO 100, f/2.8, 28mm

Manon Möller fotografie - 1320 sec, ISO 100, f/4, 28mm


Daarnaast heeft Sony een indrukwekkende line-up met FE-objectieven die perfect passen op deze lichtgewicht camera: de Sony FE 28mm f/2.0, Sony FE 35mm f/2.8 ZEISS en de Sony FE 85mm f/1.8. Door gebruik te maken van deze objectieven, heeft zij de mogelijkheid om zowel de imponerende stad als het koppel goed in beeld te brengen.

Tot slot biedt de Sony A7C een ingebouwde beeldstabilisatie die helpt om vanuit de hand scherpe foto’s te maken. Op zo’n wiebelende boot onder de Erasmusbrug, was dit zeker geen overbodige luxe! Ook Eye-AF komt goed van pas: hiermee detecteert de camera het oog van hetmodel en stelt daarop scherp.

Bekijk nu de hele aflevering en zie hoe Manon haar opdracht heeft aangepakt!

Bekijk nu alle afleveringen op zoom.nl/sony-alpha-storytellers!