Studiofotografie met Godox

8 november 2022 13:53
partnerredactie

Ad en Annelies Vereijken van Foto ID in Helmond zijn een bevlogen duo als het op fotografie aankomt. Al 28 jaarfotograferen ze als professioneel fotograaf en hun werk is meerdere keren beloond met een award. Al vanaf het begin zijn ze aangesloten bij vakverenigingen, zoals de MPN, het Master Photographers Network. Binnen dit netwerk helpen leden elkaar naar een hoger niveau binnen fotografie. Via dit netwerk zijn Ad en Annelies ook in aanraking gekomen met Godox. Een review van hun hand over Godox belichtingsoplossingen in verschillende situaties.

 #advertorial - Dit is een advertorial van onze partner Godox.

Bij studiofotografie proberen we samen met de klanten een blijvende herinnering te maken en echte emotie los te maken. Maar wat voor camera je ook gebuikt, het licht waarmee je een beeld creëert is het belangrijkste.

Afhankelijk van wat voor beeld we gaan maken, gebruiken wij meestal drie flitsers in de studio. Dit geldt voor zowel portretten, als ook voor groepen tot zo’n 15-30 personen. Deze flitsers worden gebruikt voor het hoofdlicht (Godox AD600 Pro met 110cm Octa) op het onderwerp, een achtergrondspot (Godox AD300 Pro met reflector en grid) en een haarlicht (Godox QT400II met 40x180 softbox met grid)aan het plafond.


Nikon D850 + Nikon 24-70 2.8 | ISO 320 – F13 – 1/125e

De AD600 Pro staat dan hoog op een statief. Samen met de softbox wordt het topzwaar op 3 meter hoogte. Dus om het gewicht zo laag mogelijk bij de grond te houden, gebruiken we een externe flitskop. Daarnaast kan het zo zijn dat er, net als bij de gezinsfoto, een Godox AD100 Pro in de BBQ verstopt is, zodat de rook mooi gedetailleerd wordt. Misschien heb je dit flitsertje al eens in je handen gehad. Geweldig om te zien hoe de kracht en de techniek verwerkt zit in het formaat van een blikje Cola. De X-pro trigger werkt overzichtelijk en snel. Dit kan per flitser, maar je kunt ook alles tegelijk instellen. Ook de Speedlite flitsers van Godox zijn aan te sturen met deze trigger. 

Nikon D850 + Nikon 24-70 2.8 | ISO 100 – F11 – 1/125e

De Godox AD600 werkt niet alleen fantastisch voor grote groepen, maar ook zeker bij kleine onderwerpen, zoals een gerecht van een sterrenrestaurant. Hierbij is gebruik gemaakt van de AD600 met een beautydish met een witte reflector van 55cm, voorzien van een Grid. De achtergrond is een zwarte rol papier. Vanuit achter, net boven de achtergrond, staat een Godox AD300Pro met de reflector, grid en Barndoors. Bij een donker servies gebruiken we meestal nog een reflectiescherm.

De AD600 pro heeft flink wat flitskracht voor in de zon of voor grote groepen. De AD 300 Pro is voor veel omstandigheden ook voldoende, maar het fantastische van deze flitser is het formaat. Hij is net zo groot als een 70-200mm 2.8 objectief. De beschermdop van deze flitser is tevens de standaard reflector voor de flitser. Deze past dus makkelijk in een gemiddelde fototas, zodat je altijd extra licht bij je hebt. Hoe makkelijk wil je het hebben?

We zijn jongsleden ook begonnen met filmen. De flitsers van Godox bevallen ons enorm goed en heeft voor ons de keuze voor continue licht makkelijker gemaakt: Ook hiervoor gebruik we Godox licht.

Nikon D850 + Tamron 85 1.8 | ISO 200 – F8 – 1/200e