Nieuw - Pentax 17

9 juli 2024 14:05
9 juli 2024 14:05
Redactie Zoom.nl

In het kader van het Film Camera Project van Pentax heeft de Pentax 17 het licht gezien: een halfkleinbeeldcamera met vast objectief.

Gevolg van de keus voor het halfkleinbeeldformaat (17x24 mm) is dat het cameraatje standaard opnamen maakt in staand formaat (de ‘portretstand’). Maar voor smartphonefotografen moet dit juist vertrouwd aanvoelen. Bijkomend voordeel is dat je tweemaal zoveel opnamen kwijt kunt op een rolletje. De Pentax 17 is voorzien van een drielenzig objectief met een brandpuntsafstand van 25 mm, vergelijkbaar met een 37mm-objectief bij kleinbeeld/fullframe. De grootste diafragmaopening is F 3,5 en scherpstellen gebeurt handmatig, via een zonesysteem. Ook de film transporteren en terugwikkelen doe je met de hand.

-GE4vmNIDQAS1-XJNvPFAoA

Het beeld beoordeel je door de optische zoeker. De belichting wordt in principe automatisch ingesteld, waarbij je kunt kiezen uit verschillende standen. Ook beschikt de camera over aparte draaiknoppen om een belichtingscorrectie en de filmgevoeligheid in te stellen plus een ingebouwde flitser.

Prijs en beschikbaarheid

De Pentax 17 moet binnenkort leverbaar zijn voor een prijs van € 549,99.

 

www.pentax.eu/nl